25 C
Kuala Lumpur
Thursday, January 21, 2021

Peguam wanita, Suzana Nurlihan Ujen nak bantu abang botak

BERSIMPATI dengan nasib abang botak yang dijatuhi hukuman penjara 12 bulan kerana memecahkan cermin hadapan sebuah kereta menggunakan topi keledarnya pada Selasa lalu, seorang peguam tampil mahu membantu pemuda itu untuk mengemukakan permohonan rayuan terhadap hukuman yang dikenakan ke atas lelaki itu.

Peguam tersebut, Suzana Norlihan Ujen menyifatkan hukuman penjara yang dikenakan terhadap Danial Abdullah Tan, 31, sebagai tidak adil.

Beliau berkata, tindakan itu dilakukan bukan disebabkan menyokong perbuatan pemuda terbabit tetapi sekadar mahu menegakkan keadilan buat dirinya.

“Bukan nak jadikan abg botak tu hero. Tapi nak tegakkan keadilan yang makin pupus kat Malaysia ni,” tulisnya di Facebook.

Danial, 31, dijatuhkan hukuman 12 bulan penjara oleh Mahkamah Majistret Petaling Jaya pagi ini selepas mengaku bersalah menghentak cermin sebuah kereta dengan topi keledar di Taman Bukit Serdang Seri Kembangan, 5.30 petang, Selasa lalu.

Suzana Nurlihan Ujen
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10219751569326437&id=1434687343

Berita Berkaitan

Komen

 1. Video untuk rakam perbuatan salah. Namun benda itu dah jadi alat jahat untuk provokasi orang lain.

  Contoh:

  Dia tahu dia ada perakam video di dalam keretanya. Jadi eloklah dia provok provok provok supaya orang yang dia provok itu bertindak ganas.

  Dia ada bukti, bawa ke balai, jadi dia menang.

  Dalam kes ini, tak ada bukti provokasi dibuat. Hanya dengan kata-kata dari yang diprovok sahaja. Dan orang ada video menang lagi sekali.

  Sekali lagi teknologi terpaksa bersekongkol dengan manusia jahat untuk buat jahat. Dah sampai masa undang-undang perlu layan dua-dua aduan.

  Provok kena, yang bertindak juga kena. Baru tenteram semua orang.

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.