27.6 C
Kuala Lumpur
Thursday, October 1, 2020

Pengundi Bangla: Taktik Lapuk RBA Menipu Pengikut Mereka Yang Bodoh Dan Bangang

Pergi lapor kepada BERSIH lah kita tengok ketelusan mereka dalam perkara ini.

20170227-rba-fitnah-pengundi-bangla
———–
Hanya kerana nama dan wajah seseorang pada MYKAD tidak sepadan pada pandangan kita, tidak bermakna dia bukan orang yang sebenar.

Baru-baru ini MyKad seseorang dengan nama Pang Chee Pin telah disebar secara meluas oleh RBA untuk menakut-nakutkan orang ramai kononnya MyKad telah diberikan kepada warga Bangladesh untuk tujuan mengundi dalam pilihanraya umum nanti. (semakan di laman web SPR menunjukkan Pang bukan pengundi berdaftar).

Kita tidak hairan dan tidak mengejutkan, kerana ia akan muncul apabila hampir kepada PRU14 dan cybertrooper Pakatan akan menularkan fitnah tersebut secara berleluasa.

TETAPI ini adalah taktik yang sama yang telah digunakan oleh RBA dan Ahli Parlimen DAP sebelum PRU-13 di mana MyKad untuk Chua Lai Fatt telah di tular.

Tetapi SELEPAS PRU13 (dan pelik tidak sebelum), Ahli Parlimen DAP Ong Kian Ming memohon maaf secara terbuka kepada Chua Lai Fatt.
http://ongkianming.com/2013/05/17/press-statement-apologies-to-mr-chua-lai-fatt-and-his-family/

Pada masa dia memohon maaf, ia akan menjadi sudah terlambat kerana ia adalah selepas pilihan raya dan kita telah terpengaruh dan ditipu untuk memberikan undi kepada mereka.

Ternyata bahawa Chua telah diambil oleh keluarga Cina dan dengan itu diberi nama Cina. Malah, dia bercakap Cina lebih baik daripada kebanyakan orang Cina dan seorang wartawan akhbar Cina menghadapi masalah untuk mengenalpasti beliau.
http://www.thestar.com.my/news/nation/2013/05/18/dap-mp-says-sorry-to-voter-man-accused-of-being-a-foreigner-is-actually-a-malaysian/

Jangan kita suka-suka berkongsi MyKad orang lain untuk memalukan mereka dan membuat pelbagai tuduhan.

Mari kita belajar dari kesilapan masa lalu.

Ingatlah bahawa kita semua tidak perlu lagi ditipu oleh Pakatan seperti semasa PRU13 dengan tuduhan palsu mereka mengenai 40 ribu pengundi Bangladesh dan ‘blackout’.

Sebulan selepas PRU13, Anwar Ibrahim telah melakukan U-Turn yang mengejutkan dengan berkata bahawa Pakatan tidak pernah berkata terdapat 40 ribu pengundi Bangladedsh – walaupun berulang kali menyebut “Banglasia” dalam ceramah mereka.

Lihat video: https://m.youtube.com/watch?v=5y76kB9eNdM


DAP dan PEMANTAU BERSIH sendiri mengesahkan dalam laporan rasmi PRU13 mereka bahawa tidak ada pengundi hantu dan ‘blackout’.
http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2013/09/15/dap-man-concurs-pemantaus-findings-of-no-foreign-voters-blackouts/

Adakah kita masih mahu ditipu oleh Pakatan dan Cybertroopers RBA pada PRU-14 nanti? Adakah anda benar-benar bodoh dan bangang?

Berita Berkaitan

Pesan Pada PAS Jangan Khianati UMNO – Zahid Hamidi

Presiden UMNO, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi meminta PAS selaku rakan sekutu utama di...

“Deklarasi Anwar dan Kenyataan Zahid Jadi Peringatan Buat PPBM”

Deklarasi Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menubuhkan kerajaan baru merupakan satu peringatan kepada Kerajaan...

Komen

..

PRN Sabah & Pencapaian Najib – 17 DUN Dilawati, 12 Menang

Datuk Seri Najib Tun Razak berkongsi statistik “kejayaannya” membantu kempen BN dalam Pilihanraya Negeri Sabah yang baru lepas. Daripada...

#PRNSabah: Perjanjian Malaysia MA63 mendapat perhatian penuh Najib Razak

Perjanjian Malaysia MA63 hanya mendapat perhatian penuh kerajaan BN dahulu semasa saya PM. Di zaman sebelum itu, Tun Mahathir akan penjarakan sesiapa yang membangkitkan isu...

Arkib / Carian

993PeminatSuka
4,100PengikutMengikut
3,347PengikutMengikut
11,000PelangganLanggan