24.8 C
Kuala Lumpur
Tuesday, January 19, 2021

PENIPUAN PROTUN: MAHATHIR TIDAK PERNAH BELANJA BESAR UNTUK SUBSIDI BERBANDING PAK LAH DAN NAJIB, SEBALIKNYA MENGENAKAN CUKAI PETROL

Bertentangan dengan kepercayaan popular, Mahathir tidak berbelanja banyak untuk subsidi kerana harga global beras, makanan, minyak dan lain-lain tidak melonjak sehingga awal tahun 2000 – selaras dengan kemunculan ekonomi di China melambubg tinggi.

Malah pada 1990-an dan awal 2000-an, kebanyakan kita masih tidak memandang tinggi terhadap ekonomi China ketika itu.

Pak Lah dan Kerajaan Najib menerima cabaran lebih sukar mengekalkan harga rendah kerana harga global yang melambung tinggi disebabkan oleh ekonomi China yang dinamik ketika itu.

penyokong Tun M akan cuba untuk menipu pengikut mereka dengan membiarkan Mahathir secara tidak adil mengambil kredit untuk harga global yang rendah dan berkata Mahathir terbaik dalam menjaga rakyat dengan murah hati memberi subsidi sedangkan kebenaran sebenar ialah Mahathir memberi subsidi yang minimum dan mengenakan CUKAI terhadap petrol yang kita bayar. PENIPU BESAR.

[contentcards url=”https://pakdin.my/subsidi-harga-minyak-berpuluh-tahun-di-tipu-mahathir/” target=”_blank”]

Fakta menunjukkan bahawa Pak Lah dan Najib memberi laluan subsidi yang lebih daripada yang pernah Mahathir lakukan dilakukan.

 20161216-index-harga-makanan-dunia20161216-najib-pak-lah-mahathir-subsidi-barang

 

Berita Berkaitan

Komen

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.