Meskipun macai Pakatan dan Cap Bunga berbohong bahwa Malaysia sekarang harus membayar dua kali ganda kepada IPIC, pelabur asing dan pasaran saham tidak mempercayainya.

Ringgit kita telah meningkat hari ini yang menandakan kepercayaan pelabur dan berkemungkinan kerana berita persetujuan penyelesaian IPIC-1MDB.

Sekarang USD1 bersamaan RM4.367 – naik secara signifikan dari malam kemarin dan naik sejak saya memposting tentang hal ini pagi tadi.

Jika pelabur asing percaya bahawa kerajaan Malaysia sekarang harus membayar ekstra US$6 bilion kepada IPIC, mereka pasti telah menjual saham kita atau membawa keluar dana mereka. Tidak membawa masuk dana.

Sudah tentu macai Cap Bunga dan Pakatan tidak boleh menerima kenyataan ini dan terus menafikan tanpa fakta.

********

Rujukan:

“Pasaran Saham Melonjak Dan Ringgit Mengukuhkan Berbanding Dollar Amerika”

http://pakdin.my/pasaran-saham-melonjak-dan-ringgit-mengukuhkan-berbanding-dollar-amerika/

“1MDB: Pakatun Bengang, Penyelesaian Dengan IPIC Mendedahkan Temberang Mereka”

http://pakdin.my/1mdb-pakatun-bengang-penyelesaian-dengan-ipic-mendedahkan-temberang-mereka/

“Penyelesaian IPIC-1MDB April 2017: Apa Yang Kita Perlu Tahu’

http://pakdin.my/penyelesaian-ipic-1mdb-april-2017-apa-yang-kita-perlu-tahu/

39 KOMEN

  1. Puak2 lahanat ni memg xpuas hati klau ekonomi negara tambah baik..sebab pembangkang msia memg duk sabotaj ekonomi negara bagi teruk..xtau eh? Pelahap dedak kaki jilat apa tau selain menyalak nama najib je kn..haha sedih!!

  2. admin jgn marah kpd org kg sbb org kg tak belajar tingi …byk2 PM dr bapak najib sampai najib …PM terlbh terbaik ada najib rosmah..duit kt sehingit aja bl tukar kat duit US 4 ya ..meme najib paling terbodoh dlm byk2 PM ..kerna ramai penasihat dungu di sekeling najib…negara sekrg tgh dok maju dan berkembang rambut mak jemah ya…org kg depa mana tahu atau kenal najib…bgs la admin blh pangil admin tv14 sama ya …admin elaun yg dpt mesti byk ya ..senang lah hidup anakw admin

  3. duit jiran kita yg dulu kecik dr kita dah naik. saudi rial pun naik. musim hj dah tiba makin susahlah sbb duit kita dah merudum. sampai bila orang kita nak digula-gulakan oleh badut2 sarkas ni?

  4. Ha ha ha…admin mengaku juga UMNO/BN bertanggungjawab dlm salahlaku urusniaga 1MDB…jadi mana hilang wang 1MDB tu? …lepas ni mesti nak spin nak tuduh TunM dan DAP punya angkara kehilangan wang 1MDB…ha ha ha…memalukan “dah terang UMNO/BN pula menyuluh dgn torchlight TN50 tapi tak nak mengaku” ha ha ha…jawab la hampa kat kubur nanti…

  5. Sedapnya kata orang Dan menudong jari pada orang cuba lihat jari kita apabila kita point pada orang tiga jari menunjuk kepada kita hati hati nanti kena diri sendiri

  6. Hellloooo…klau setakat duk vote pembangang yg sanggup duk sabotaj ekonomi negara utk kepentingan politik jahat korang just keep mkn dedak n menyalak je ok?

  7. Even kau pembangkang kau kena jln kn tgjwb kau secara jujur n amanah utk sama2 pastikn negara aman ..maju selain drp check n balance..benda simple mcm ni pn pembangang fail nk buat..ada hati nk tadbir msia kononnnn..ceehh

  8. Usah agihkn bantuan utk penyokong kerajaan..utk penyokong melayu sendiri dipenang tu yb kena menangis dlm dewan mtk peruntukkn kot!! Xtau eh? Siaannn..tanya yg noh undang punya je ke?

  9. Klau xtau mkn dedak tu banyak2 sikit bagi cerdik..yb pkr norlela menangis mtk peruntukkn utk kaw dia dipenang nuh..utk penyokong pembangang sendiri kot..tu pn boleh buat bodoh je..lagi sadis kot


TINGGALKAN KOMENTAR

Masukkan komentar anda
Sila masukkan nama anda