Home / :: BLOG :: / Syarikat arak milik anak Mahathir San Miguel mengintai peluang membeli penjualan aset negara
Syarikat arak milik anak Mahathir San Miguel mengintai peluang membeli penjualan aset negara

Syarikat arak milik anak Mahathir San Miguel mengintai peluang membeli penjualan aset negara

#FaktaBukanAuta #MalaysiaMemilih #Piratisation #ManipulasiHutangNegara #MahathirBapakKroni

???????? ???? ????? ???? ???????? ??? ?????? ????????? ??????? ??????? ????????? ???? ??????

Media asing Jepun melapor bahawa syarikat arak Filipina San Miguel yang ada kaitan dengan anak Mahathir, Mirzan sudah bergerak untuk membeli syarikat dan aset kerajaan yang bakal diswastakan dengan alasan kononnya hutang negara RM1 trillion.

San Miguel juga memilik syarikat minyak Petron di Malaysia.

Selepas Tiing Ekran, Vincent Tan, kini syarikat arak pula.

Cepatnya mereka bergerak.

Satu Malaysia sudah dikencing.

Selamatkan Malaysia kononnya.

Selamatkan kroni-kroni lama rupanya.



Lihat video:

https://youtu.be/u3rIllmj84g

Sumber:
Philippines’ San Miguel eyes Malaysia’s state assets sale
http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2018/06/15/philippines-san-miguel-eyes-malaysias-state-assets-sale/

Rujukan:
Anak Mahathir taukeh arak kata Rafizi Ramli
https://youtu.be/u3rIllmj84g

http://pakdin.my/video-anak-mahathir-taukeh-arak-kata-rafizi-ramli/

(Visited 721 times, 1 visits today)

Artikel berkaitan

64 comments

  1. Sabri Langbuana

    Setiap dging yg tumbuh dr rezki yg haram..api neraka lh tmpt nye….

  2. Khairuzzaman Zainul

    Admin buat la bagi boleh komen letak gambar, nak boh gambar oldman 93 tahun selamatkan anak dia

  3. Zafri Khalis

    Tk pa.
    Malaysia ne cam pok dia punya

  4. Putera Arjuna

    Ni caibi2 ph x mau komen ker…awar yg kta dulu ni..x kn nak perburuk tun kut..tun kn suci orgnyer..

  5. Ameer Hamzah

    Nak tanya bapak Dia ni apa hukumnya?

  6. Amerrudin Md Yossoff

    Biar p kat dia TM bapa dia tak marah pun ………
    Itu la menjejaki kekayaan tak tau HARAM HALAL

  7. Achmad Achmad

    BERURUSAN DENGAN BENDA YANG DILARANG DAN DITEGAH AGAMA TIDAK PEDULIKAN HALAL HARAM MAKA SELURUH KETURUNAN AKAN JADI HARRAM JADDAH..

  8. Ariestien Addlyia

    Sunyi pulak, bila isu benda ni… Hang pa semua g beraya ka.. Kalo DSN, siap 1 vs 10.. Btubi2, ancaman.

  9. Nor Simah Ishak

    Kifarah allah bakal melanda…insha allah….tunggu…

  10. Rauziah Mohd Ayob

    Cai ph tolong jawab …..aku nak tunggu

  11. Shah Ibrahim

    Semua macai ph dok mampussss kot… takdak dah ka
    ..

  12. Jais J

    bapanya lantik orang cop halal saja.apa susah?
    biarkan dulu pekung2 mereka terkeluar.rakyat akan hukum dan pasti pengundi yang termakan hasutan dan penipuan pru14 akan menebus kesilapan dengan mengembalikan kerajaan yang telus.

  13. Mahathir Mohd

    KUALA LUMPUR: Low Taek Jho, a key figure wanted by investigators of the 1Malaysia Development Berhad (1MDB) scandal, told associates that he “felt safe” earlier this year as he was protected by former prime minister Datuk Seri Najib Razak, the Wall Street Journal (WSJ) has reported.

  14. Mat Jan

    TUDIA BETOL KE NI…TLG KOMEN KERAjanTAN PH

  15. Othman Bin Ali Baba

    Firaun, namrut dulu pun kaya..namrut lg kaya kot..

  16. Mahathir Mohd

    Jufri Raimi Jamaludin x paham kah, dulu siapa cakap jlow x kenal Najib? Kita lihat siapa masuk penjara nanti tapi I rasa engkau akan kencing kerana najib masuk penjara kerana politic kencing

  17. Abe Long

    dh lapok min…tggu 5taon lgi ye min…hehe skg gua ngn ph nk brseronok dlu laaaa…haha

  18. Zul FL

    tnya najib bapak dia dulu rasmi kilang apa d mlaysia…??

  19. Omar Alherfi

    Hahaha…siapa rasmi kilang Carlsberg dulu kat Malaysia ni yer??

  20. Liza

    Sapa kt anak2 kutty kaya.mn ada..aku penendg satgi.depa smua alim ulamak..rmh xdak..tidoq kat bwh jambatan..xnaik keta mewah..smua naik basikal sj..depa mmg baguih..xkan mkn duit haram..depa cma mkn duit kilg arak sj..tgkla betapa zuhudnya depa..

  21. Ariestien Addlyia

    Mcm tu jugak apa yg di tohmahkn dkt DSN… Pembangkang ckp apapun, bg penjelasan bmcm2, fitnah tetap bleluasa. Kami sebagai pembangkang pun, ada hak mpertahankn DSN, kalo PH cintakn TM n LGE.. Kami mghormati ketua BN kami, sbb byk berjasa pd negara. Terbaik DSN.

  22. Muhamad Ali

    Depa ni lifestyle mmg ikot barat ,cerdik tp agana tolak tepi ,duit jd keutamaan,tgok la cucu dia selamba tdo ngn anjing

  23. Rauziah Mohd Ayob

    CAI pH kata syarikat tu dah tak jual arak dah….SBB rugi …betul ke ni?

  24. Rauziah Mohd Ayob

    Woi Zul…..pasai pa bila nak buka profile syarikat tak boleh …not found

  25. Mohd Reedzuanisham Zainal

    bilo org yg dibenci bt slh,segalo mcm maki hamun klr..tp bila kono kt pemimpin yg dia suko,senyap,bt bodo mcm xdo apo2..itu la munafik namo ea…

  26. Mat Jet

    puak2 ni tak kisah dari mana datang nya wang pada beliau tak ada halal haram janji dapat jana kekayaan…

  27. Benedict Gumai

    Itu dinamakan pelaburan,di malaysia ada magnum,toto,damacai,turf club dan Genting highland.kebanyakan pemegang saham adalah orang melayu sendiri,hang pikiorlah.mana satu boleh dan tidak boleh.

  28. Mohd Adnan

    Halal haram letak kaki yg penting dpt buat duit

  29. Jufri Raimi Jamaludin

    Tajuk cerita ank madey dan kroni madey yg spin ke 1mdb apa hal? Komen berdasarkan madey sudah la, cai ph keja nak spin ja tau. Komen la bekap madey. Ni pelat mana hg komen ni?

  30. Zul FL

    Rauziah Mohd Ayob ni bkn dedak semua nak kena sumbat,google ada guna pakai la..tu pon aku nk ajar..

  31. Ariestien Addlyia

    Tau marah… Mluap2 rasakan!! Itu Ler kami rasa… Tp kami waras lg..

  32. Zul FL

    mrh??hehe hgpa ja mrh aku nak mrh buat apa..org mrh ja xwaras…??pdn muka

  33. Ariestien Addlyia

    Zul FL hahaha… Kami ckp kami waras.. X marah pun.. Suka sgt..

  34. Othman Bin Ali Baba

    Mahacai dh rasa segan la nk komen kiki..apa yg diharap lain pula jd..ramai dh nereh semula nk mkn kiki..ingatkn ph menang x pyh dh nk noreh kiki…

  35. Nazim Qahar Muhamad

    Betul ke dia ada kilang arak hebat sungguh keluarga anak-anak Mahathir

  36. Romeo Romero

    Boleh ke jual kt anak beranak sdri??

  37. Bleusky Tanah

    PH kembali berkuasa pemimpin kroni ?

  38. Dahlia Cors

    Saham petronas dicadangkan oleh Tun utk dijual…mmm..ini kot sebhgn aset yg dimaksudkan

  39. Intan Abd Ghani

    DSN ttp dihatu spjg akk p dgr ceramah dia x pernah nk mengata org.org yg baik slalu kna fitnah semoga Allah srntiasa mnlindungi DSN walau dimana berada

  40. Qaisara Qaseh

    Tu sbb depa takut sgt dgn hukum hudud..bapak dia kata mcmmana nk maju

  41. Mujahid Nasir Senshi

    Arak ni klu org Islam minum x boleh,jual x boleh,iklan x boleh, jamu x boleh klu ciap beli kilang arak 2.9 billion jadi tokey arak ni apa cerita nii ?? Madeyy x tegur kaa anak dia? Ayah yg nk tgk anaknya masuk syurga..nauzubillah???

  42. Wan Loloq

    Mmg lari tajuk ni.. Tp x terperanjt pun.. Bab lari tajuk ni

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.