[Video] Dr Mahathir “Dimandikan” dalam Sidang Dewan Rakyat - pakdin.my

Panas !!! situasi dalam Dewan Rakyat dimana ahli Parlimen kerajaan mula menyalahkan Tun Dr. Mahathir dengan apa yang berlaku dalam senario politik sekarang. Arau, Shahidan Kassim telah melakukan penjelasan bagaimana bermulanya pertukaran kerjaan berlaku semuanya adalah berpunca dari sikap gopoh Mahathir dalam membuat keputusan.

Pada masa yang sama, Kinabatangan, Bung Mokhtar juga telah bangun dan menambah fakta fakta kejadian dan menyifatkan setiap kejadian yang berlaku bukan berdasarkan sikap dan prejudis pada satu satu perkara. Namun kepentingan rakyat seharusnya didahulukan.

Sudah menjadi sikap Langkawi tidak mahu mengalah dalam satu satu perkara, Langkawi cuba menerangkan , kenapa dia melakukan tidakan meletakkan jawatan sebagai Perdana Menteri. Beliau menerangkan bahawa sememangnya memilih dengan siapa seharusnya berkerjasama dalam menerajui kerajaan.

Langkawi berkata bahawa dia diberikan pilihan untuk berkerjasama dengan UMNO, Namun beliau beranggapan bahawa itu bukannya UMNO yang ditubuh olehnya dahulu dan UMNO yang dimaksudkan oleh Langkawi itu telah di rampas oleh orang tertentu. Mungkin pada pemikiran penulis Langkawi maksudkan kepada kerajaan BN yang diketuai oleh Dato Seri Najib Razak.

Ketika Langkawi cuba mengaitkan UMNO, amat jelas kelihatan Muar menahan ketawa dan seakan tahu apakah serangan yang bakal diterima oleh Langkawi apabila cuba mengaitkan UMNO dalam tindakannya meletakkan jawatan.

Apabila Langkawi mula menyalahkan UMNO, Kinabatangan bangun sekali lagi dan menempelak Langkawi dengan mengatakan bahawa apa yang berlaku sekarang adalah ajaran yang dibuat oleh Langkawi satu ketika dahulu. Tindakan ini menyebabkan Langkawi tertunduk dan terus duduk.

“Tiada di kalangan hamba yang diberikan kepimpinan untuk memimpin rakyatnya dan dia mati dalam keadaan menipu rakyatnya di bawah pimpinannya, melainkan Allah mengharamkan ke atasnya syurga.”

Riwayat Imam al-Bukhari (7150) dan Muslim (142)

my-tv.my

Jangan lupa subscribe

UTAMABERITA Dr Mahathir “Dimandikan” dalam Sidang Dewan Rakyat

Kongsi Berita

Swipe kiri - kanan untuk berita sebelum & selanjutnya
Implement swipe gesture in Angular application | by Milan Perovic | Medium