Sumbangan untuk membiayai portal ini:
Maybank:
158088200693 PayPal: [email protected]

Sumbangan untuk membiayai portal ini: Maybank: 158088200693 PayPal: [email protected]

Azmin, penyokong isytihar sertai PPBM, sokong Muhyiddin - pakdin.my

Azmin, penyokong isytihar sertai PPBM, sokong Muhyiddin - pakdin.my

Bekas Timbalan Presiden PKR Datuk Seri Mohamed Azmin Ali semalam secara rasmi mengumumkan menyertai parti Bersatu bersama-sama penyokong beliau.

Pengumuman itu dilakukan ketika berucap di hadapan lebih 5,000 peserta Kongres Negara anjuran badan bukan kerajaan (NGO) Penggerak Komuniti Negara, yang diadakan Pusat Dagangan dan Pameran Antarabangsa Malaysia (MITEC), di sini.

“Dengan penuh rasa ikhlas dan hati yang tulus, pada petang yang keramat ini, saya dan ketumbukan dari Perlis hingga ke Sabah, sama ada Penggerak Komuniti Negara, Nation of Women (NOW), Pemuda Negara, Wanita Muda Negara, dengan ini mengisytiharkan untuk menyertai Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) dan menyokong kepimpinan Yang Amat Berhormat Tan Sri (Muhyiddin Yassin) sebagai Perdana Menteri,” katanya.

Sebaik pengumuman itu, beliau yang juga merupakan Menteri Kanan Perdagangan Antarabangsa dan Industri, menerima tepukan gemuruh daripada peserta yang hadir, sebelum Mohamed Azmin menerima kad keahlian daripada Muhyiddin, yang juga Presiden Bersatu.

“Untuk Malaysia bersaing dan berjaya dalam persekitaran ini, kita memerlukan satu anjakan paradigma dalam dimensi politik nasional.

“Kita perlu tawaduk dan mengambil iktibar dari sejarah masa lampau. Kita perlu belajar pengajaran daripada sejarah,” katanya.

Antara yang bersama Azmin menyertai Bersatu adalah sembilan bekas ahli Parlimen PKR iaitu Zuraida Kamaruddin, Datuk Saifuddin Abdullah, Datuk Kamaruddin Jaffar, Datuk Mansor Othman, Datuk Rashid Hasnon, Datuk Seri Dr Santhara Kumar, Ali Biju, Willie Mongin dan Jonathan Yasin.

Azmin dalam ucapannya berkata, mereka bertekad bersama dengan rakan-rakan Perikatan Nasional untuk menjamin sebuah kerajaan yang stabil, mampan dan diyakini akan merealisasikan aspirasi rakyat.

Mohamed Azmin dan Zuraida, bekas Naib Presiden PKR, dipecat daripada jawatan masing-masing pada 24 Feb lalu.

Berkaitan

Mesti baca