6 sebab HUAWEI Mate40 Pro adalah telefon pintar serba boleh di pejabat anda - pakdin.my

Rekaan yang paling hebat di dalam sejarah HUAWEI, HUAWEI Mate40 Pro dilengkapi dengan pelbagai fungsi dan inovasi terkini, sama ada dari segi fotografi, berkaitan dengan kerja atau untuk kegunaan harian di dalam kehidupan serba moden kini. Lebih hebat, HUAWEI Mate40 Pro baru-baru ini telah dinobatkan sebagai smartphone paling “all-rounder” untuk tahun 2020.

Jadi apa yang menyebabkan HUAWEI Mate 40 Pro ini sentiasa satu langkah di hadapan berbanding jenama lain? Jom kita ushar!

HUAWEI Notepad

Salah satu fungsi unik HUAWEI Mate40 Pro ialah kehadiran HUAWEI Notepad yang membolehkan pengesanan tulisan. Tulisan itu kemudiannya boleh diekstrak dan dikongsikan dengan rakan sekerja anda. Makin senang dan makin cepatlah buat kerja selepas ini.

Kolaborasi multi-skrin

Sekiranya anda turut memiliki HUAWEI Matebook, anda boleh menggunakan “Multi-Screen Collaboration” bersama dengan Mate40 Pro untuk memindahkan fail dengan pantas dan membuka 3 aplikasi secara serentak. Anda boleh melakukan panggilan video, periksa dokumen dan melayari laman web sekaligus. Sekiranya komputer riba anda kehabisan bateri, anda juga boleh gunakan fungsi “Smart Multi-Window” di HUAWEI Mate40 Pro. Confirm makin efisien kerja anda.

66W HUAWEI Wired SuperCharge

Mesyuarat “online” dalam masa 10 minit tapi bateri HUAWEI Mate40 Pro anda dah nak habis? Jangan risau kerana telefon pintar ini hadir dengan 66W HUAWEI Wired SuperCharge yang membolehkan anda mengecas telefon pintar anda dalam masa yang singkat. Sambil rehat minum kopi pun dah boleh setel cas. Paling penting, anda tak perlu bayar ekstra untuk mendapatkan pengecas ini kerana ia hadir PERCUMA dengan setiap pembelian. Berbaloi bukan?

Golden Snap 2.0

Ada kalanya kita perlu meng”scan” dokumen untuk dihantar kepada pelanggan tetapi tiada “scanner” di pejabat. Kalau guna telefon pintar lain, pasti akan nampak bayang-bayang yang menyebabkan dokumen kita tak cantik. Dengan fungsi Golden Snap 2.0 di dalam HUAWEI MatePro 40, anda boleh mendapatkan hasil seperti menggunakan “scanner”, sekaligus menyerlahkan professionalism anda ketika bekerja.

HUAWEI MeeTime

Bukan sahaja lebih jelas, lebih terang dan lebih lancar, applikasi HUAWEI MeeTime di dalam Mate40 Pro juga mempunyai fungsi perkongsian skrin. Jadi anda boleh membuat pembentangan dan perbincangan projek dengan lebih jelas, yakin dan bersemangat.

HUAWEI Mobile Service (HMS)

Telah banyak dipertingkatkan mutunya sejak beberapa tahun kebelakangan ini; Huawei Mobile Service (HMS) kini boleh dikatakan setaraf dengan Google. Malah di dalam beberapa kes, HUAWEI menawarkan pelanggan pengalaman dan ganjaran yang lebih menarik.

Terbaru, HUAWEI telah melancarkan sistem pembayaran mereka sendiri iaitu HUAWEI Pay. Kita semua boleh melakukan transaksi dengan selamat hanya dengan satu sentuhan menerusi telefon pintar HUAWEI. Buat masa ini, hanya kredit kad ICBC Union Pay sahaja boleh digunakan. Namun dalam masa terdekat ini, kesemua kad kredit, kad prepaid dan e-wallet daripada bank-bank utama akan turut dimasukkan ke dalam HUAWEI Pay. Makin makin senanglah nak shopping lepas ini.

Selain daripada HUAWEI AppGallery dan HUAWEI Pay, ada juga applikasi baru seperti Petal Maps dan HUAWEI Docs yang memudahkan lagi kehidupan seharian kita. Selaku penguna HUAWEI Mate 40 Pro, anda layak menerima 50GB HUAWEI Mobile Cloud Storage selama 12 bulan secara PERCUMA, 3 bulan akses VIP HUAWEI Video, voucher bernilai RM40 untuk HUAWEI Books dan banyak lagi. Sangat-sangat berbaloi kan?

Last but not least, HUAWEI Mate40 Pro ini berharga RM4,299 dan hadir dengan hadiah percuma bernilai sehingga RM3,300 termasuklah HUAWEI sound X yang berharga RM1,299 (terhad untuk 1,000 unit terawal sahaja). Telefon pintar terhebat HUAWEI ini akan mula dijual secara rasmi pada 12.12 ini menerusi laman web rasmi HUAWEI shop.huawei.com/my, HUAWEI Experience Stores seluruh Malaysia dan juga laman web telco terpilih.

Sesungguhnya satu lagi ke”best”an memiliki produk HUAWEI ialah kewujudan HUAWEI Ecosystem yang membantu kita menjalani kehidupan dengan lebih sempurna. Banyak produk-produk di dalam HUAWEI Ecosystem ini telah dilancarkan di Malaysia antara seperti Huawei Y7a, Gentle Monster Eyewear ll, Freebuds Pro, WATCH GT2 Pro, MateBook 14 dan MatePad T10s. Kalau kesemua ini digabungkan, memang meletop!!
Paling mencuri perhatian ialah HUAWEI Y7a yang menyokong 22.5 Supercharge pada hanya cuma RM799 sahaja. Korang boleh baca lebih lanjut tentang Y7a ini di sini. Memang berbaloi-baloi untuk mendapatkannya.

UTAMAGAYA HIDUP6 sebab HUAWEI Mate40 Pro adalah telefon pintar serba boleh di pejabat...

Kongsi Berita

Swipe kiri - kanan untuk berita sebelum & selanjutnya
Implement swipe gesture in Angular application | by Milan Perovic | Medium