[Video] Rayuan saman PKP mengarut..

Sakit tenat dia ni!

50% kalau bayar dalam 7 hari. Itu RM5000! 7 bulan pun belum tentu boleh dapat banyak itu Dol!

Tak puas hati isi borang lagi jumpa PKD. Tak puas hati pergi mana?

Tak payah pakai lawyer lah. Tak betul tu! Dia tu lawyer tak boleh pakai!
………….

SAYONARA IS GOODBYE.

Sejak boleh mengundi PRU tahun 1982, saya sentiasa undi kerajaan. Bengong lah undi pembangkang. Takkan nak undi parti kalah.

Kali ini goodbye lah!

Main diskaun pulak? Kompaun ini bukan soal diskaun. Ianya soal budibicara discretion dan hati perut. Temper justice with mercy.

Tak pakai pelitup muka dengan betul pun RM1500? Ingat duit itu bulu punai ke? Hari ini cabut minggu depan tumbuh balik? Try lah cabut nak tengok mata tu terbeliak macam mana.

Jangan lah gertak rakyat. Rakyat pun boleh gertak kerajaan. Apa sudah jadi dengan peruntukan undang2 yg membenarkan admonished and discharged? Kata compound [yg disalah tafsir dgn denda itu ] “tidak melebihi RM10,000”. Itu maknanya dari angka kosong sampai angka 10,000. Yg stop dekat angka 1500 itu kenapa?

Kalau nak jatuh pun biar lah isu antarabangsa sikit. Jatuh sebab isu kompaun ini tak ada kelas lah!
P.Ramlee kata Low Class!

Facebook Dato’ Shamsuddin Nawawi
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10222305144651835&id=1663007664

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10222305144651835&id=1663007664

Facebook Comments

BERKAITAN

TERKINI

Kesesakan LRT: PH melalak dan merapu sembang fasal dasar pengangkutan awam, rakyat teraniaya

Korang nak tahu tak fasal LRT 3 yang dijangka dirasmikan dan digunapakai tahun 2023 nanti actually tersasar dari jadual asal sepatutnya tahun 2020 dah...

Gol pelik punca Selangor diratah JDT

Ketua jurulatih Selangor FC, Michael Feichtenbeiner menyifatkan dua gol pada awal permainan yang dijaringkan Johor Darul Ta'zim (JDT) mematahkan semangat pemainnya hingga diratah 1-5...

[Video] Jalan sesak akibat Kemalangan 2 lori terbalik di KM 425.7 (arah utara) PLUS Utara di antara Bukit Beruntung & Bukit Tagar.

Kejadian berlaku kira-kira jam 10 pagi di KM425.7 (arah utara) Lebuhraya Plus diantara Bukit Beruntung ke Bukit Tagar. Kesesakan berlaku sejauh 18 kilometer dari Rawang...

Syed Saddiq mempergunakan nama ibu bapa untuk berbohong?

Syed Saddiq didakwa mengeluarkan wang tunai RM1.12 juta secara tidak jujur daripada akaun bank PPBM untuk kegunaan sendiri. Daripada situ, dia menggunakan RM100k untuk membeli...

[Video] Seorang daripada dua remaja hilang akibat arus deras di Penampang ditemukan

Penampang: Seorang daripada mangsa yang dilaporkan hilang selepas dihanyutkan arus deras di Sungai Kampung Pogunon, sejak semalam, ditemukan lemas di Sungai Moyog Kampung Pagansakan...

SPRM akan siasat individu terima dana UKSB termasuk Muhyiddin Yassin

SPRM dalam kenyataan berkata, agensi itu juga mengesahkan sudah menerima beberapa aduan terhadap individu terbabit Siasatan yang akan dijalankan mengikut bidang kuasa yang...

Artis versetile, Adibah Noor meninggal dunia

Ramai peminat masih tidak dapat menerima kenyataan pemergian artis versatile Adibah Nor. Media sosial di penuhi dengan berita pemergian beliau. Berita awal mengenai pemergian Allahyarham...

2 remaja maut motosikal bertembung kereta di Kalumpang

HULU SELANGOR: Dua remaja lelaki maut selepas motosikal dinaiki mereka, bertembung sebuah kereta di Kilometer 75 Jalan Kuala Lumpur-Ipoh dekat Taman Keliang, Kalumpang di...

Dr Mahahir lindungi Muhyiddin daripada didakwa – Razlan

Ahli Majlis Kerja Tertinggi Umno, Razlan Rafii mendakwa berlaku pendakwaan terpilih ketika pentadbiran Mahathir Mohamad, susulan laporan Muhyiddin Yassin dikatakan menerima dana daripada Ultra...