‘TeamAzizul’ hulur sumbangan untuk mangsa banjir - pakdin.my

Jaguh berbasikal trek negara, Datuk Mohd Azizulhasni Awang menerusi ‘TeamAzizul’ menghulurkan sumbangan bagi meringankan beban mangsa banjir di beberapa kawasan di Pahang dan Selangor.

Menerusi hantaran di media sosial semalam, pelumba yang diberi gelaran ‘The Pocketrocketman’ itu memaklumkan sumbangan inisiatif TeamAzizul untuk mangsa di Temerloh dan Sepang, atas dasar tanggungjawab dan prihatin sebagai rakyat Malaysia.

“TeamAzizul memberi sumbangan secara terus kepada mangsa dengan bantuan NGO (pertubuhan bukan kerajaan) tempatan yang sangat prihatin dan membantu. Kami telah menghantar bantuan bahan kering dan minuman serta pam air untuk memudahkan mereka melakukan kerja-kerja pembersihan.

“Untuk projek seterusnya, kami cuba menghulurkan bantuan kepada setiap keluarga dengan satu set periuk nasi, dapur gas dua penunu, tilam dan bantal yang memerlukan kos RM300 bagi satu keluarga,” menurut hantaran itu.

Pemenang pingat perak acara keirin Sukan Olimpik Tokyo 2020 itu berkata, mereka yang berminat untuk bersama membantu mangsa banjir, boleh menyumbang menerusi akaun bapa saudaranya, Mohamad Uzir Ahmad di akaun Maybank (564155553941) dengan rujukan TeamBantuBanjir.

— BERNAMA

UTAMABERITAAM'TeamAzizul' hulur sumbangan untuk mangsa banjir

Kongsi Berita

Swipe kiri - kanan untuk berita sebelum & selanjutnya
Implement swipe gesture in Angular application | by Milan Perovic | Medium