Thursday, February 29, 2024

#PRNJohor: PPBM bakal terkubur- pakdin.my

Pilihanraya (PRN) Negeri Johor langsung tiada kaitan dengan Mahkamah, kata Ahli Majlis Kerja Tertinggi UMNO Datuk Razlan Rafii menjawab dakwaan Ketua Penerangan Bersatu, Wan Saiful.

Razlan menjelaskan bahawa Dewan Undangan Negeri Johor menjadi tidak stabil oleh kerana majoriti tipis selepas pemergian ADUN Kempas Dato Osman Sapian.

“Yang terjadi adalah pemergian bekas Menteri Besar ke Ramahtullah dan telah menyebabkan mejoriti amat tipis didalam Kerajaan Johor,

“Pelabur tidak mahu masuk melabur, keadaan DUN ibarat telur di hujung tanduk dan pelbagai isu berbangkit berkenaan dasar Kerajaan,” katanya menerusi satu kenyataan hari ini.

Tambah Razlan, Wan Saiful membuat dakwaan sedemikian kerana sudah hilang modal dan sedar parti beliau akan menerima nasib yang sama seperti di PRN Melaka.

Jelasnya lagi, dakwaan Pengerusi Perikatan Nasional Tan Sri Muhyiddin Yassin berkenaan campur tangan isu Hakim juga merupakan perkara yang separa benar.

“Kenapa Muhyddin tidak menyatakan semua ini dengan jelas? Permintaan menukar Pendakwaraya bukan satu yang rahsia dan dibuat secara rasmi, hakim juga yang akan menentukan keputusan,” katanya.

Sikap menyemai kebencian tanpa fakta sudah lama dimainkan oleh Muhyiddin dan PPBM.

Namun, rakyat hari ini lebih bijak menilai dan tidak akan dibodohkan sekali lagi dengan permainan emosi.

Barisan Nasional hanya ingin memberi semula kestabilan dan kemakmuran kepada kehidupan rakyat.

Rakyat tidak boleh sekali lagi terjerumus dalam kancah emosi yang melampau sehingga mendapat kerajaan yang gagal selepas PRU14.

Untuk kita membina keyakinan semua pihak, dalaman dan luar negara, pelabur serta perniaga, kerajaan perlu stabil dan meyakinkan, itu lah isu paling penting, bagi memberi semula kehidupan yang sediakala kepada rakyat.

BACA juga:

#PRNJohor: Sultan Johor perkenan bubar DUN Johor

Original Article

UtamaPILIHAN RAYA#PRNJohor: PPBM bakal terkubur

Ikuti kami di: FACEBOOK | INSTAGRAM | META | X | TIKTOK | YOUTUBE

POPULAR