[Video] Asap tebal cetus suasana panik di Pavilion - pakdin.my

KUALA LUMPUR – Asap tebal yang menyelubungi sebuah restoran di tingkat satu, pusat beli-belah Pavilion mencetuskan suasana panik dalam kalangan pengunjung sebentar tadi.

Pusat Gerakan Operasi Kuala Lumpur dalam satu kenyataan berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan kira-kira pukul 2.12 petang.

“Anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat Pudu dengan bantuan BBP Jalan Tun Razak bersama beberapa jentera telah dikerah ke lokasi kejadian.

“Setibanya di lokasi, anggota mendapati, asap tebal berpunca dari sebuah restoran di tingkat satu pusat beli-belah berkenaan,” katanya di sini hari ini.

Mengulas lanjut, kebakaran berjaya dipadam sendiri selepas ‘Sprinkler Head’ telah pecah disebabkan bahang yang terhasil dari kebakaran tersebut.

“Kita juga difahamkan, kebakaran mula berlaku di tempat pembakar daging itik di restoran berkenaan selepas dimaklumkan sendiri pemilik restoran tersebut.

“Siasatan lanjut masih dijalankan oleh unit forensik Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Kuala Lumpur,” jelasnya.

UTAMABERITA Asap tebal cetus suasana panik di Pavilion

Kongsi Berita

Swipe kiri - kanan untuk berita sebelum & selanjutnya
Implement swipe gesture in Angular application | by Milan Perovic | Medium