Kanak-kanak berusia 3 tahun di Wilayah Patani, Thailand dilaporkan dibawa ke hospital selepas makan brownies ganja - pakdin.my

Siaran Facebook mendakwa bahawa seorang kanak-kanak berusia 3 tahun di wilayah Pattani, Selatan Thailand dibawa ke hospital selepas dipercayai memakan brownies ganja. Hantaran itu bertajuk siaran “Kisah seorang kawan” Dia mendakwa guru kepada kanak-kanak perempuan itu menyedari bahawa dia menggigil dan tidak dapat berjalan kemudian dia tertidur. Apabila kanak-kanak itu bangun, dia tidak boleh bercakap. Guru kemudian memanggil ibu bapa gadis itu.

Bapa kanak-kanak itu menjemputnya dan membawanya ke hospital, di mana dia mengadu mengantuk dan lapar. Seorang doktor meminta gadis itu melakukan tugas fizikal seperti mengangkat tangan dan mengangkat kaki. Gadis itu boleh melakukan tugas, tetapi perlahan-lahan. Seorang ahli keluarga kemudian memberitahu keluarga bahawa gadis itu telah makan brownies dicampur dengan ganja.

Tidak dilaporkan bagaimana kanak-kanak itu mendapat brownies tersebut. Media Thailand bercakap dengan seorang pekedai roti di kawasan itu, yang berkata mereka tidak akan meletakkan ganja dalam brownies mereka kerana ia tidak halal. Ibu itu enggan bercakap dengan saluran media Thai, mengelak pandangan negatif terhadap keluarganya.

Kanak-kanak itu dilaporkan telah pulih, bagaimanapun, keluarga itu kini memberi amaran kepada keluarga lain supaya berhati-hati dengan anak mereka.

UTAMADUNIAKanak-kanak berusia 3 tahun di Wilayah Patani, Thailand dilaporkan dibawa ke hospital...

Kongsi Berita

Swipe kiri - kanan untuk berita sebelum & selanjutnya
Implement swipe gesture in Angular application | by Milan Perovic | Medium