Wednesday, February 28, 2024

Enam kanak-kanak dikejarkan ke hospital selepas jambatan runtuh di Selatan Thailand- pakdin.my

Semalam merupakan hari yang menakutkan bagi sekumpulan 50 murid darjah lima dan guru-guru dalam lawatan melihat alam semula jadi di Selatan Thailand. Ketika kumpulan itu berjalan melintasi sebuah jambatan di daerah Chian Yai di wilayah Nakhon Si Thammarat, jambatan itu runtuh, menyebabkan semua orang terjatuh ke dalam air.

Enam kanak-kanak dikejarkan ke hospital berhampiran kerana mengalami kecederaan. Institusi Perubatan Kecemasan Kebangsaan telah dimaklumkan mengenai kejadian itu, dan unit operasi kecemasan peringkat tinggi bergegas ke tempat kejadian.

Terdapat beberapa jambatan runtuh di seluruh Thailand tahun ini, sebahagian daripadanya telah telah mengorbankan nyawa. Awal bulan ini, jambatan pusingan U di atas Jalan Rama II menghala ke Bangkok runtuh, jatuh ke atas empat kenderaan dan mengorbankan dua orang. Seorang penumpang maut di tempat kejadian dan seorang pekerja binaan yang terjatuh dari jambatan kemudian meninggal dunia di hospital akibat kecederaan mereka.

Pada bulan Februari, sebuah lagi jambatan runtuh di Selatan Thailand. Enam orang dilaporkan maut selepas sebuah jambatan runtuh akibat hujan lebat dan arus deras di wilayah Narathiwat.

Pada bulan yang sama, terdapat juga satu lagi jambatan runtuh di Bangkok, dilaporkan disebabkan kesilapan yang dilakukan oleh pasukan pembinaan yang menjejaskan struktur.

Semoga kanak-kanak yang cedera selepas jambatan runtuh di Selatan Thailand baru-baru ini akan cepat sembuh.

UtamaDUNIAEnam kanak-kanak dikejarkan ke hospital selepas jambatan runtuh di Selatan Thailand

Ikuti kami di: FACEBOOK | INSTAGRAM | META | X | TIKTOK | YOUTUBE

POPULAR