[VIDEO] Bapa pelakon remaja direman lagi - pakdin.my

SHAH ALAM – Bapa kepada pelakon remaja perempuan kini direman sekali lagi selama empat hari bagi membantu siasatan memukul anaknya itu menggunakan penyangkut baju.

Ketua Polis Selangor, Datuk Arjunaidi Mohamed berkata, tempoh reman terhadap suspek berusia 43 tahun itu diperolehi selepas permohonan dilakukan di Mahkamah Majistret hari ini.

“Siasatan dilakukan mengikut Seksyen 31 (1) (A) Akta Kanak-Kanak 2001,” katanya ketika ditemui selepas program townhall Polis Selangor di Dewan D’Cerana, Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Selangor.

Difahamkan, pelakon remaja perempuan berusia 15 tahun itu membuat laporan polis pada 8 September lalu dengan perbuatan suspek memukul mangsa menggunakan penyangkut baju berlaku pada tahun 2014.

Sebelum ini, suspek itu direman ditahan kira-kira pukul 2.25 petang pada 6 September lalu sebelum direman selama enam hari sehingga semalam di IPD Subang Jaya.

Jangan lupa subscribe

Reman tersebut bagi membantu siasatan berhubung dakwaan kes serangan seksual, memiliki bahan lucah dan pengabaian terhadap pelakon itu.

Mengulas lanjut, Arjunadi berkata, pihaknya kini dalam proses melengkapkan siasatan berhubung kes suspek di IPD Subang Jaya.

“Kita telah mengambi keterangan daripada saksi berkenaan bagi membantu siasatan tersebut. Bagaimanapun, jumlah saksi itu saya tidak boleh nyatakan,” katanya.

UTAMABERITA Bapa pelakon remaja direman lagi

Kongsi Berita

Swipe kiri - kanan untuk berita sebelum & selanjutnya
Implement swipe gesture in Angular application | by Milan Perovic | Medium