Pelajar perempuan dirogol di asrama sekolah di hadapan rakan-rakan - pakdin.my

Seorang gadis berusia 17 tahun telah dirogol di hadapan rakan-rakannya oleh seorang pelajar lelaki berusia 15 tahun ketika dia berada di asrama kuarantin Covid-19 di Sekolah Rajaprarajanugroh 57 di wilayah tengah Phetchabun.

Apabila remaja itu membuat aduan kepada pengarah sekolah, dia mendakwa telah diminta untuk menerima pampasan, bersetuju hubungan seks itu secara suka sama suka, dan berpindah ke sekolah lain untuk melindungi reputasi sekolah.

Tidak berpuas hati dengan sikap pengarah sekolah itu, ibu saudara remaja perempuan berusia 43 tahun itu melaporkan kejadian itu kepada media Thailand semalam.

Ibu saudara mangsa mendedahkan bahawa pengarah sekolah meminta dia dan mangsa untuk bersetuju dengan penyelesaian dan berpindah ke sekolah lain untuk menjaga reputasi sekolah.

Mangsa memaklumkan kepada media bahawa lima lagi pelajar perempuan turut diserang secara seksual tetapi takut untuk membuat laporan polis.

Mangsa itu memaklumkan kejadian rogol itu berlaku selama dua hari iaitu pada 23 Ogos dan 24 Ogos di asrama sekolah yang menempatkan lebih 30 pelajar perempuan.

Seorang pelajar perempuan, yang lebih tua daripadanya, membenarkan empat pelajar lelaki masuk ke asrama pada tengah malam 23 Ogos. Empat lelaki itu kemudian merogol beberapa pelajar perempuan sebelum keluar dari situ.

Keesokan harinya pada pukul 11 ​​malam, enam lagi pelajar lelaki datang semula ke asrama. Salah seorang daripada kumpulan itu cuba merogolnya tetapi dia berjaya melepaskan dan berlari kepada rakan untuk mendapatkan perlindungan. Rakannya pula takut dia mungkin dirogol dan enggan membantu.

Mangsa kembali ke katilnya dan remaja lelaki itu merogol mangsa di hadapan pelajar lain..

Ibu Saudara kepada mangsa berkata, dia melaporkan kejadian itu kepada Kementerian Pendidikan dan membuat aduan di Balai Polis Mueng Phetchabun pada 15 Ogos.

Polis telah meminta remaja perempuan itu mendapatkan pemeriksaan fizikal di hospital dan menggunakan keputusan sebagai bukti.

Polis memberitahu, mereka sedang menyiasat dakwaan itu.

UTAMADUNIAPelajar perempuan dirogol di asrama sekolah di hadapan rakan-rakan

Kongsi Berita

Swipe kiri - kanan untuk berita sebelum & selanjutnya
Implement swipe gesture in Angular application | by Milan Perovic | Medium