Banduan boleh menonton Piala Dunia FIFA di penjara Thai - pakdin.my

Jika anda pelaku utama jenayah, tetapi juga peminat utama bola sepak, anda mungkin tidak digalakkan untuk melakukan jenayah kerana takut terlepas Piala Dunia FIFA 2022 Qatar.

Jangan risau, kini anda boleh bebas melakukan jenayah itu kerana Ketua pengarah Jabatan Pemasyarakatan telah mengumumkan Piala Dunia akan ditayangkan di penjara Thai.

Keputusan itu dibuat untuk membolehkan banduan menonton acara sukan paling popular di dunia di dalam penjara. Walau bagaimanapun, terdapat sejumlah besar sekatan. Pertama sekali, perlawanan hanya akan ditunjukkan sehingga jam 9 malam, jadi kebanyakan perlawanan yang berlaku lebih lewat pada waktu malam tidak akan ditayangkan.

Penonton sukan ini juga mesti bersikap tenang dan tidak menjadi liar dengan persembahan tradisional bagi meraikan sambutan, bergaduh atau jeritan marah sekiranya persembahan buruk pasukan yang mereka minati. Tiada pertengkaran atau pergaduhan akan dibenarkan, serta sudah tentu tiada perjudian haram pada perlawanan Piala Dunia di penjara.

Ketua pengarah Jabatan Pemulihan menjelaskan bahawa ini adalah hak keistimewaan, dan banduan telah diberi amaran bahawa mereka tidak boleh bertaruh pada perlawanan dan tidak boleh terlibat dalam sebarang pergaduhan semasa siaran TV Piala Dunia penjara. Penyiaran permainan juga akan bergantung kepada sama ada setiap kemudahan penjara tertentu mempunyai televisyen yang tersedia untuk menayangkannya.

Peluang untuk menonton dan menikmati perlawanan akhir bola sepak yang terkenal di dunia adalah satu keistimewaan akhir tahun untuk banduan di penjara. Keputusan itu juga dibuat untuk membenarkan lawatan percutian khas untuk ahli keluarga banduan di tahan reman dan dipenjarakan untuk Sambutan Tahun Baharu. Mulai 30 Disember hingga 2 Januari, ahli keluarga akan dibenarkan melawat banduan, dengan syarat mereka mematuhi semua piawaian dan peraturan keselamatan seperti yang ditetapkan oleh Kementerian Kesihatan Awam.

UTAMADUNIABanduan boleh menonton Piala Dunia FIFA di penjara Thai

Kongsi Berita

Swipe kiri - kanan untuk berita sebelum & selanjutnya
Implement swipe gesture in Angular application | by Milan Perovic | Medium