Tuesday, February 27, 2024

Kerana cemburu suami mencekik isteri dan tidur di sebelah mayatnya sepanjang malam- pakdin.my

Seorang lelaki Thai yang dalam keadaan mabuk mencekik isterinya dan tidur di sebelah mayatnya pada malam Selasa (20 Disember) di wilayah Udon Thani di timur laut Thailand. Dia berkata dia tidak tahu isterinya sudah mati.

Pada 10 pagi Rabu (21 Disember), pegawai dari Balai Polis Mueang Udon Thani dimaklumkan bahawa seorang suami membunuh isterinya di kediaman pekerja binaan di daerah Kak Khaeng.

Polis menemui Neramit, atau “Tum,” yang berusia 46 tahun sedang duduk di tepi jalan menunggu untuk menyerah diri kepada polis.

Di dalam rumah kongsi satu tingkat itu, polis menemui mayat Bee (nama samaran) berusia 34 tahun dalam keadaan terlentang di bawah selimut di atas katil. Pegawai forensik menganggarkan bahawa Bee meninggal dunia sekitar 10 jam sebelum itu.

Sambil menangis, Neramit mencium pipi isterinya buat kali terakhir sebelum mengaku kepada polis bahawa dia membunuhnya.

Semasa soal siasat, Neramit berkata dia tinggal bersama isterinya selama empat tahun dan pasangan itu mempunyai seorang anak lelaki berusia setahun bersama yang kini dijaga oleh kakak isterinya di wilayah Sakon Nakhon.

Neramit berkata, dia bekerja di tapak pembinaan itu bersama isterinya selama kira-kira sebulan, tinggal di rumah lima bilik tidur bersama pekerja lain.

Pertengkaran tercetus antara Naramit dan Bee pada malam pembunuhan selepas pasangan itu minum bersama.

Neramit berkata dia curiga bahawa isterinya mempunyai lelaki lain. Dia sangat kacak, katanya kepada polis.

Pada malam Selasa, Neramit menuduh isterinya berulang kali pergi dengan lelaki lain. Sebagai tindak balas, Bee bersumpah tidak melakukannya, katanya.

Marah, cemburu, dan mabuk, Neramit menggunakan lengan untuk mencekik Bee. Kemudian dia tertidur.

Neramit bangun pada pukul 3 pagi dan mendapati isterinya kesejukan dan tidak bergerak berbaring di sebelahnya. Dia tidak bernafas.

Pada waktu pagi, Neramit berjalan sejauh 200 meter ke kediaman majikannya dan memberitahunya bahawa dia membunuh isterinya.

Majikan Neramit, Buaphan, 60 tahun, berkata bahawa Neramit muncul dalam keadaan mabuk dengan linangan air mata. Neramit memberitahu majikannya…

“Saya melakukannya kerana tidak tahan dengan perangai isteri saya yang sangat saya sayangi. Saya sangat kesal dan memohon maaf dengan keluarganya. Saya bimbang tentang anak lelaki kami yang berumur satu tahun yang tinggal bersama kakak isteri saya. Anak saya kini yatim piatu, ditinggalkan tanpa ibu dan bapa di penjara.”

Buaphan berkata dia tidak mempercayainya pada mulanya tetapi tidak lama kemudian menyedari bahawa Neramit bercakap benar, jadi dia menghubungi polis.

Rakan sekerja Neramit berusia 49 tahun, Prateep, yang juga tinggal di rumah itu, berkata pasangan itu bergaduh setiap malam dalam rumah pekerja pembinaan yang dilingkari arak.

Prateep berkata Neramit sentiasa cemburu dan bimbang tentang isterinya, yang akan membalasnya balik apabila dia membuat tuduhan terhadapnya. Pada waktu pagi, mereka akan sentiasa berbaik semula, kata Prateep.

Prateep berkata dia menyangka Neramit seorang lelaki yang baik hati dan tidak pernah mengesyaki dia membunuh isterinya.

Mayat Bee telah dibawa untuk bedah siasat di Hospital Pusat Udon Thani, yang mendapati dia mengaklami lebam mata kiri dan kecederaan lain.

Polis menyoal siasat Neramit di Balai Polis Mueang Udon Thani dan mendakwanya atas tuduhan membunuh. Neramit akan didakwa mengikut undang-undang, kata polis.

UtamaDUNIAKerana cemburu suami mencekik isteri dan tidur di sebelah mayatnya sepanjang malam

Ikuti kami di: FACEBOOK | INSTAGRAM | META | X | TIKTOK | YOUTUBE

POPULAR