Friday, February 23, 2024

Pemandu teksi maut dalam nahas lintasan kereta api di Bangkok, Thailand- pakdin.my

Sebuah teksi memandu melalui penghadang dan dirempuh kereta api di persimpangan kereta api di Bangkok awal pagi tadi. Pemandu teksi maut serta-merta dalam kemalangan itu.

Pegawai di Balai Polis Thung Song Hung menerima laporan awal pagi ini mengenai kereta api merempuh sebuah teksi awam di lintasan kereta api bertentangan dengan Persimpangan Taman Utara di daerah Lak Si di Bangkok.

Pegawai dari State Railway of Thailand (SRT) pergi ke tempat kejadian bersama pegawai dari Thung Song dan Balai Polis Kereta Api Nopphawong, doktor forensik dari Hospital Bhumibhol, dan sukarelawan dari Yayasan Por Teck Tung.

Polis menemui kereta api empat gerabak Bangkok – Kaeng Khoi Junction yang diletakkan di landasan bersebelahan teksi awam berwarna kuning dan hijau yang dengan pendaftaran Bangkok.

Pegawai menggunakan peralatan pemotongan untuk mengeluarkan mayat pemandu teksi. Beliau dikenali sebagai Sub. Lt. Chucheep Wangthong.

Seorang pekerja SRT yang ditempatkan di persimpangan kereta api berkata, kira-kira jam 5:20 pagi, penghadang itu turun untuk membolehkan kereta api itu melalui.

Tiba-tiba, teksi itu merempuh penghadang ke landasan, kata pekerja itu. Pemandu kereta api itu menekan brek tetapi tiada peluang kereta api itu berhenti tepat pada masanya, katanya.

Pekerja SRT berkata kereta api itu merempuh teksi dan mengheretnya sejauh 200 meter di sepanjang landasan, berhampiran Stesen Bang Khen di Bangkok.

Polis mengalihkan serpihan teksi dari landasan untuk memberi laluan kepada kereta api.

Kereta api yang melanggar kenderaan di persimpangan kereta api adalah kejadian yang agak biasa di Thailand. Awal bulan ini, sebuah kereta melanggar penghadang dan dilanggar oleh kereta api penumpang di Hua Hin di selatan Thailand. Tiga orang maut dalam nahas itu dan seorang terselamat dengan mengalami kecederaan.

Pada bulan November, rakaman kamera pemuka merakamkan detik kereta api melanggar treler 18 roda sehingga putus separuh di persimpangan kereta api di wilayah Lamphun di utara Thailand.

Pada bulan September, sebuah kereta api melanggar sebuah kereta yang merempuh penghadang di persimpangan kereta api di wilayah Chon Buri di timur Thailand. Seorang wanita maut dalam nahas itu dan tiga lagi cedera parah.

UtamaDUNIAPemandu teksi maut dalam nahas lintasan kereta api di Bangkok, Thailand

Ikuti kami di: FACEBOOK | INSTAGRAM | META | X | TIKTOK | YOUTUBE

POPULAR