Empat suspek ditahan atas pembunuhan 4 lelaki di selatan Thailand - pakdin.my

Polis menahan empat suspek berhubung pembunuhan empat lelaki yang mayat mereka ditemui di Tasik Juerae dan Sungai Kolok di wilayah selatan Narathiwat dua hari lalu.

Penduduk menemui tiga mayat dengan kesan tembakan dalam sebuah kereta sedan yang ditenggelami air di Tasik Juerae. Kemudian satu lagi mayat yang turut ditembak mati ditemui di Sungai Kolok, berhampiran tasik, lewat hari itu. Pegawai polis itu percaya bahawa mereka semua dibunuh kerana konflik berkaitan pengedaran dadah.

Empat individu yang maut dikenal pasti sebagai Niheng berusia 27 tahun, Muhammad-aliya 38 tahun, Aussawe 19 tahun dan Mooseng 32 tahun.

KhaoSod melaporkan hari ini bahawa pegawai Polis Wilayah Narathiwat menahan empat suspek berkaitan kes pembunuhan itu. Dua suspek ditahan pada malam Rabu, dan dua lagi diberkas tengah hari semalam. Polis juga telah merampas senjata, termasuk pistol 9mm dan 32mm, dipercayai digunakan dalam pembunuhan itu.

VIDEO berkaitan

Pesuruhjaya Polis Wilayah Narathiwat, Anuroot Aimarb berkata, keempat-empat suspek sedang disoal siasat. Salah seorang suspek didakwa seorang pembunuh upahan yang terkenal dengan sejarah jenayah berkaitan pengedaran dadah.

Anuroot menjelaskan bahawa penduduk tempatan dan saksi enggan memberikan maklumat kepada polis kerana bimbang tentang keselamatan mereka sendiri. Seorang saksi melaporkan mendengar lebih 10 tembakan pada malam 20 Februari di kawasan itu.

Anuroot menyatakan bahawa beliau tidak dapat mendedahkan maklumat siasatan mendalam kepada umum. Beliau berkata pegawai itu menumpukan kepada konflik dalam kumpulan pengedar dadah dan menyiasat berdasarkan bukti forensik.

……………………….

BERITA sebelum

4 mayat dengan kesan tembakan ditemui di selatan Thailand

Penduduk di wilayah selatan Narathiwat menemui mayat tiga orang dengan kesan tembakan dalam sebuah tuk sedan yang ditenggelami air di Tasik Juerae semalam. Pagi tadi, satu lagi mayat ditemui berhampiran tempat kejadian. Pihak berkuasa mempunyai sebab untuk mempercayai bahawa pembunuhan itu saling berkaitan.

Balai Polis Buketa menerima laporan daripada penduduk yang menemui sebuah kereta karam di Tasik Juerae, daerah Wang di Narathiwat, pada 4.20 petang semalam. Pegawai tiba di tempat kejadian menemui sebuah kereta sedan Toyota Yaris berwarna biru dengan tiga individu maut terperangkap di bahagian but kenderaan. Sekiranya tiada laporan orang hilang yang sepadan dengan mangsa, pihak berkuasa memutuskan untuk menjalankan bedah siasat ke atas mayat, yang kemudiannya dipindahkan ke kemudahan Song Khla Nakarin.

Ketiga-tiga individu yang maut itu kemudiannya dikenal pasti sebagai lelaki berusia 27 tahun bernama Niheng, lelaki berusia 38 tahun bernama Muhammad-aliya, dan lelaki berusia 19 tahun bernama Aussawe. Ketiga-tiga mereka telah ditembak mati oleh senjata api yang tidak dikenali.

Niheng mempunyai empat kesan tembakan di dadanya, Muhammad-aliya mempunyai empat kesan tembakan di dada, dan Aussawe mempunyai tiga kesan tembakan di dada dan lehernya.

Pagi ini, pegawai dimaklumkan mengenai penemuan satu lagi mayat di Sungai Kolok, iaitu kira-kira 20 kilometer dari Tasik Juerae. Mayat itu mempunyai kesan tembakan di dahi.

Saudara-mara lelaki yang maut menghubungi polis selepas mengetahui penduduk tempatan telah menemui mayat. Mereka mengesahkan mayat itu adalah Mooseng berusia 32 tahun yang hilang dari rumah keluarga empat hari lalu.

Laporan terbaru di Saluran 3 mendedahkan bahawa, berdasarkan laporan jenayah yang difailkan oleh polis, tiga individu, tidak termasuk Aussawe, dikaitkan dengan pengedaran dadah

UTAMADUNIAEmpat suspek ditahan atas pembunuhan 4 lelaki di selatan Thailand

Kongsi Berita

Swipe kiri - kanan untuk berita sebelum & selanjutnya
Implement swipe gesture in Angular application | by Milan Perovic | Medium