Pekerja seks didakwa selepas lelaki berusia 70 tahun ditemui mati di hotel selatan Thailand - pakdin.my

Polis mendakwa seorang pekerja seks Thailand selepas seorang lelaki Thai berusia 70 tahun ditemui mati di sebuah hotel di wilayah Nakhon Si Thammarat di bahagian selatan Thailand.

Pegawai dari Balai Polis Tung Yai dimaklumkan mengenai kematian lelaki itu kira-kira jam 10 malam tadi dan segera bergegas untuk menyiasat tempat kejadian bersama-sama sukarelawan dari Pasukan Penyelamat Pu-in Tung Yai.

Seorang kakitangan hotel menunjukkan mereka ke bilik di mana kejadian itu berlaku dan pegawai menemui mayat lelaki berusia 70 tahun bernama Chang di atas katil. Chang berbogel hanya dibaluti tuala di pergelangan tangannya manakala mukanya sudah menjadi gelap. Tiada kesan luka dikesan di badannya.

Beg silang birunya diletakkan di atas meja berhampiran katil. Buku dan wang tunai kira-kira 1,000 baht ditemui di dalam beg itu. Motosikalnya masih diparkir di hadapan bilik.

VIDEO berkaitan

Jangan lupa subscribe

Pekerja hotel itu menjelaskan Chang tiba di hotel itu kira-kira jam 10.30 pagi dan menempah bilik selama tiga jam. Tidak lama selepas itu, seorang wanita menunggang motosikal ke dalam hotel dan terus ke bilik Chang. Kedua-dua mereka tinggal di dalam bilik sehingga jam 12.30 tengah hari apabila wanita itu tergesa-gesa keluar hotel menunggang motosikalnya.

Percubaan untuk menghubungi Chang melalui telefon tidak berjaya. Akhirnya, pekerja itu memutuskan untuk memasuki bilik dan mendapati dia telah meninggal dunia.

Selepas siasatan lanjut, pegawai mendapati Chang adalah seorang pekerja binaan dan tiba di tempat kerja pada jam 8 pagi pada hari yang sama. Dia meninggalkan kotak makan tengaharinya di tapak kerjanya dan menunggang motosikalnya pergi tanpa memberitahu mana-mana rakan sekerja tentang destinasinya.

Polis membuat kesimpulan bahawa Chang meninggal dunia akibat serangan jantung selepas melakukan hubungan seksual dengan wanita itu, yang dipercayai pekerja seks kerana faktor usia Chang. Kemudian, wanita itu melarikan diri dari tempat kejadian kerana takut akan didakwa.

Pegawai melaporkan bahawa mereka mengetahui identiti wanita itu dan telah memanggilnya untuk disoal siasat dan pendakwaan lanjut, tetapi mereka tidak menyatakan pertuduhan terhadapnya.

Keluarga Chang tidak mengesyaki sebarang perbuatan jahat dan mengatur pengebumian agama untuknya di sebuah kuil di wilayah itu.

UTAMADUNIAPekerja seks didakwa selepas lelaki berusia 70 tahun ditemui mati di hotel...

Kongsi Berita

Swipe kiri - kanan untuk berita sebelum & selanjutnya
Implement swipe gesture in Angular application | by Milan Perovic | Medium