PKP 2.0 muslihat untuk gagalkan usul perwakilan UMNO tolak kerjasama dengan PPBM pada PAU 2020? - pakdin.my

189 daripada 191 Bahagian UMNO seluruh negara yang bermesyuarat minggu lalu telah membuat usul mengambil ketetapan untuk menolak bekerjasama bersama PPBM. Dalam pertemuan ketua bahagian UMNO bersama presiden UMNO pada 6 Januari 2021 di Dewan Tun Dr Ismail, World Trade Centre, tersebar berita mereka juga menyuarakan pandangan supaya menteri dan lantikan didalam syarikat berkaitan kerajaan (GLC) supaya meletakkan jawatan.
Lihat sini: https://tokabahkau.com/zahid-minta-ahli-parlimen-umno-keluar-kerajaan-sebelum-februari/

Sudah tentu hasrat ketua-ketua bahagian UMNO meresahkan pemimpin PPBM yang menghadapi kemungkinan kerajaan yang dipimpin oleh mereka kan tumbang. Maka mereka membuat propaganda memburukkan UMNO yang di tuduh gelojoh, tamak kuasa dan memaksa pilihanraya umum dalam keadaan pandemik virus Covid-19 yang semakin teruk sekarang ini.

Antara bayangan yang digambarkan mereka cuba menggagalkan perhimpunan Agung UMNO (PAU) dengan mengisytiharkan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP 2.0). Ini jelas didalam propaganda PKP 2.0 bakal dilaksanakan melalui berita yang disiarkan di portal pro PPBM malaysianow.com.
Lihat sini: https://tokabahkau.com/kerajaan-pertimbang-sekatan-lebih-ketat-seperti-pkp-untuk-atasi-peningkatan-kes-covid-19/

Ketika mesyuarat Majlis Kerja Tertinggi UMNO sehari kemudian yang antara lain membincangkan cadangan yang dibawa oleh ketua-ketua bahagian UMNO, timbul pula cetakan skrin minit mesyuarat MKN mencadi viral di media sosai yang kemudiannya dinafikan oleh MKN dan mengatakan ianya adalah palsu. Cetakan skrin terbet antara lain mencadangkan PKP 2.0 dilaksanakan dalam waktu terdekat yang bersamaan dengan tarikh Persidangan Agung UMNO Malaysia.
Lihat sini: https://tokabahkau.com/mkn-nafi-pkp-dilaksana-semula/

Dalam Mesyuaarat Majlis Kerta Tertinggi UMNO juga telah bersetuju membawa usul perkukuh Muafakat Nasional, putuskan hubungan dengan PPBM ke Perhimpunan Agung UMNO menambahkan lagi kerisauan kepada PPBM dan ini juga berkemungkinan besar membuatkan mereka memperalatkan PKP 2.0 untuk menggagalkan PAU dan usul yang tersebut gagal dibawa.
Lihat sini: https://umno-online.my/2021/01/07/mkt-setuju-usul-ke-perhimpunan-agung-umno-perkukuh-muafakat-nasional-putuskan-hubungan-ppbm/

Menguatkan hujahan ianya diikuti pula dengan angka yang positif dan kematian akibat Covid-19 yang tinggi akhir-akhir ini.

Persoalan yang banyak disebut oleh ahli bawahan UMNO, adakah Menteri Kanan DS Ismail Sabri yang juga Naib Presiden UMNO sedar akan muslihat ini??? Mungkin beliau sendiri tidak menyedari atau di pergunakan. Matlamat menghalal cara akan sangup melakukan apa sahaja dalam melaksana rancangan jahat mereka.

UTAMAPOLITIKPKP 2.0 muslihat untuk gagalkan usul perwakilan UMNO tolak kerjasama dengan PPBM...

Kongsi Berita

Swipe kiri - kanan untuk berita sebelum & selanjutnya
Implement swipe gesture in Angular application | by Milan Perovic | Medium