[Video] Muhyiddin kata tiada ‘double standard’ terhadap kesalahan melanggar SOP – Boleh percaya ke? - pakdin.my

Pada bulan Oktober tahun lalu, PM Muhyiddin berjanji bahawa tidak akan ada ‘double stadard’ berkaitan SOP Covid-19. Tetapi sebagaimana kita dapat melihat, begitu banyak ‘double standard’ diamalkan sekarang?

Apa jadi kepada kes beriku:
– Timbalan Menteri Wilayah Persekutuan, Edmund Santhara Kumar diberi kebenaran oleh Muhyiddin untuk bercuti 3 bulan dan dibenarkan pergi ke luar negara untuk bersama keluarganya di New Zealand ketika ramai di antara kita tidak dapat meninggalkan negara atau melintasi sempadan negara malah merentasi daerah dan negeri.

- Advertisement -

– Menteri Wilayah Persekutuan , Annuar Musa melanggar SOP pada 12 Feb 2021.

– Menteri kanan paling kanan Azmin menjelajah seluruh negara mengadakan pertemuan politik di pelbagai tempat termasuk pertemuan untuk 500 orang ketika PKP 2.0 bermula.

– Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Zuraida Kamaruddin tidak dikenakan denda kerana mengatur dan melancarkan acara berbasikal secara besar-besaranyang dengan jelas jelas melanggar SOP hanya kerana kerajaan mengatakan bahawa itu bukan dianggap sebagai ‘fun ride’

– Berapa ramai Menteri dan Ahli Parlimen kerajaan yang melintasi sempadan negeri untuk menghadiri majlis perkahwinan anak kepada Jalaluddin Alias baru-baru ini?

Sekiranya didenda hingga RM10,000, ramai yang akan kehilangan kerusi Parlimen/DUN mereka kerana denda maksimum yang dibenarkan sebelum automatik dibatalkan kelayakannya sebagai MP atau ADUN adalah RM2,000.

UTAMAPOLITIK Muhyiddin kata tiada 'double standard' terhadap kesalahan melanggar SOP - Boleh...

Kongsi Berita