UtamaNASIONALBEERSIH 2.0 – Bukan...

BEERSIH 2.0 – Bukan susah nak cetus rasa marah… - pakdin.my

AGENDADAILY – Pagi khamis riuh dengan cerita SMS ugutan bunuh dihantar kepada Pengerusi Bersih Datuk Ambiga Sreenevasan dan sebilangan pemimpin PKR dan PAS.Ugutan – mereka akan dibunuh jika teruskan juga perhimpunan 9 Julai.

Ayatnya bernada ganas.

Soalnya ia kerja siapa?

Dalam waktu-waktu begini bukan susah sangat nak cetuskan rasa marah.Siapa saja boleh buat kerja jahat hantar SMS begitu.

Anasir mana sekalipun boleh ambil kesempatan.

Ayat-ayat pada SMS itu cukup lengkap untuk membuat orang-orang berkenaan rasa marah.

Ia akan mengambil masa polis menyiasat dan cuba mengesan nombor penghantar yang tertera.

Soalnya juga persepsi negetif dalam keadaan begini menjurus ke mana?

Begitu juga hala kemarahan.

Kata orang faham-fahamlah sendiri… tentunya pada pihak yang menentang perhimpunan itu.

Ambiga mengesahkan beliau ada menerima SMS ugutan itu yang berbunyi:

Korg ni buta hati ke?? buat apa sokong ambiga keling paria haramjadah tu? dia ni kapir laknat. korang tau tak dia ni jadi alat anjing2 politik untuk musnahkan keutuhan melayu. dia kata je nak BERSIH kan SPR. bersih kepala bapak dia. “puak2 PAS n PKR pun buta tuli n pekak badak.. kalau SPR tak bersih, boleh ke diorang menang kat Sgor, Kedah, Penang, Kelantan n perak dulu? DAP cina sial tu pulak lagi haram jahanam. dia tengok je melayu bertekak. hujung2 dia perintah negara ni dan kristiankan kita semua. aku nak kasi amaran kat korang semua. “kalau perhimpunan ni jadi, aku dan org2 aku akan bunuh ambiga dan korang2 keliling dia satu persatu, termasuklah orang2 politik bangang yg bersekongkol ngan kafir laknat tu.. ini amaran aku. Korang tengokla nanti.”

Sementara itu, Senator Ezam Mohd Nor dalam SMS kepada Agendadaily berkata ancaman bunuh Ambiga hanya gimik muruhan pembangkang.

“Ini taktik usang Anwar. Saya dapat ancaman bunuh hampir setiap bulan, tidak pernah kecoh sebab saya tahu saya benar dan Allah SWT akan lindungi orang benar.

“Ambiga mengapa kecoh dan takut? apakah kerana mereka tahu niat dan agenda mereka tidak benar dan jahat?” soal beliau.

Dalam pada itu, seorang pembaca Agendadaily turut mengulas mengenai perkara itu dalam satu komennya, yang antara lain kata “hanya orang bodoh yang buat ugutan, dan orang yang lebih bodoh percaya dengan ugutan itu,”.

Beliau juga menjangkakan lebih banyak drama akan dibuat menjelang 9 Julai nanti.-23/6/2011

Facebook Comments

Berkaitan

Baca Juga

‘Aplikasi Telegram Perdana Menteri digodam’ – ini jawapan dari Pasukan Telegram

Ini jawapan dari Pasukan Telegram: PUBLIC NOTICE  On 8 August , we were informed that personal Telegram accounts belonging to the Prime Minster and Minister of...

Siapakah peguam bela bagi kes rasuah Datuk Latif Bandi..??

Rupanya peguam dia adalah Datuk Hasnal Rezuar Merican.. Siapakah Datuk Hasnal Rezuar Merican..? Rupanya beliau adalah Timbalan Ketua UMNO Bahagian Selayang.Dan menetap di Dun Kuang dalam...

Bot penyeludup karam: Seorang maut, 35 pendatang asing diselamatkan

SHAH ALAM  -- Seramai 35 pendatang asing tanpa izin berjaya diselamatkan kru sebuah kapal tangki milik syarikat swasta, manakala seorang lelaki maut apabila bot...

Rakyat M’sia berkahwin di selatan Thailand dinasihat tidak lengahkan pendaftaran perkahwinan

PHUKET -- Konsul Jeneral Malaysia di Songkhla Muhammad Ridzuan Abu Yazid menasihati rakyat Malaysia yang berkahwin di Selatan Thailand supaya tidak melengahkan pendaftaran perkahwinan...

[VIDEO] Ribut terbangkan khemah program Bekwoh Keluarga Malaysia

TUMPAT: Kawasan Pantai Geting, di sini, yang turut menjadi lokasi penganjuran Program Bekwoh Keluarga Malaysia Rakyat Tumpat dilanda ribut malam tadi 6 Ogos 2022. Keadaan...

[VIDEO] Tiga beranak maut kemalangan

KOTA KINABALU: Tiga beranak maut apabila kenderaan pacuan empat roda yang dinaiki mereka terbabas lalu merempuh tiang jejambat di Jalan Lintas malam tadi 5...

Remaja parah langgar gajah

Kluang: Seorang pelajar sekolah menengah parah selepas terlanggar gajah di Jalan Kota Tinggi - Kluang berdekatan Taman Seri Impian di sini, kira-kira 10 malam...

[VIDEO] Perahu karam, budak lelaki 10 tahun hilang

KUCHING – Seorang kanak-kanak lelaki berusia 10 tahun dikhuatiri lemas apabila perahu yang dinaikinya bersama keluarga karam dalam kejadian di Sungai Rajang, Kapit, di...

Potong rambut panjang, pelajar serang guru guna batang penyapu

HULU SELANGOR: Seorang pelajar Tingkatan Tiga tergamak menyerang gurunya dengan batang penyapu sambil mengugut mahu membunuh mangsa, kerana berang rambutnya yang panjang dipotong dalam...

[VIDEO] Rasuah: Pemilik syarikat agensi pekerjaan antara dua lelaki ditahan SPRM

KUALA LUMPUR -- Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menahan seorang ahli perniagaan dan seorang pemilik syarikat agensi pekerjaan bagi membantu siasatan kes rasuah mendapatkan...

“Hitam Celah Paha Itu Normal” Doktor Pakar Bidas Jualan Produk Pemutih Buat Ibu Mengandung

Pakar perubatan, Dr. Amirah Azlan membidas segelintir peniaga produk kewanitaan yang gemar membuat promosi ‘murahan’ dengan memberi teori-teori kesihatan salah serta menakutkan masyarakat. Seperti yang...

Alat sulit ‘patah’ ketika hubungan intim ganas dengan isteri

JAKARTA – Alat sulit seorang lelaki berusia 50 tahun di Indonesia dipercayai ‘patah’ melakukan hubungan intim ganas bersama isterinya, lapor portal berita MailOnline semalam. Lelaki...