HELLO YB: Mahfuz kena usik di Dewan Rakyat - pakdin.my

mahfuz-azilah

Usikan ” HELLO YB ” dan ” YB HELLO…HELLO!!! ” oleh Ahli Parlimen Tanjung Karang Datuk Seri Noh Omar kepada Datuk Mahfuz Omar mencetuskan suasana gamat ketawa ahli-ahli parlimen di Dewan Rakyat, pagi Rabu.

Noh mengusik Ahli Parlimen PAS Pokok Sena yang sedang membahaskan ucapan terima kasih Titah Yang di Pertuan Agong ketika perasmian Isnin lalu.

Sebahagian ahli parlimen yang mendengar usikan dan sindiran berterusan dilaungkan Noh ketawa beramai-ramai.

Usikan itu berterusan kerana Mahfuz enggan memberi laluan kepada Noh.

Mahfuz yang juga Ketua Penerangan PAS, pada Februari lalu gagal mengadakan tele-sidang dengan bekas anggota Unit Tindakan Khas, Koperal Sirul Azhar Omar yang kini ditahan di Australia.

Beliau hanya kedengaran lebih banyak berkata ” Hello…Hello” sepanjang tele-sidang itu sambil diperhatikan petugas media yang dijemputnya.

Mahfuz juga gagal mengadakan sidang media bersama Ibu Sirul keesokkannya hingga menimbulkan kemarahan kepada pengamal media yang hadir mahu membuat liputan di ibu pejabat PAS, Kuala Lumpur.

ahkamah Persekutuan pada 13 Januari, menjatuhkan hukuman gantung sampai mati ke atas Sirul bersama seorang lagi bekas anggota UTK, Cif Inspektor Azilah Hadri atas kesalahan membunuh Altantuya di Lot 12843 dan Lot 16735 Mukim Bukit Raja, Klang, antara jam 10 malam 19 Oktober 2006 hingga jam 1 pagi 20 Oktober 2006.

Sirul bagaimanapun tidak hadir ke mahkamah penghakiman diumumkan dan kemudian didapati sudah berada di Australia.

UTAMAHELLO YB: Mahfuz kena usik di Dewan Rakyat

Kongsi Berita

Swipe kiri - kanan untuk berita sebelum & selanjutnya
Implement swipe gesture in Angular application | by Milan Perovic | Medium