Imam Masjid Al-Aqsa hargai PM berani bela Palestin di PBB - pakdin.my

Tidak ramai pemimpin negara Islam yang berani menghentam Israel ketika berucap di atas pentas dunia seperti Persidangan Tahunan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu.

Tindakan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak membidas Israel kerana tidak adil pada Palestin menyebabkan ia dikagumi oleh tidak lain tidak bukan  Imam Masjid Al-Aqsa, Imam Ali Omar Yacoub Abbasi.

Ali Omar dan rombongannya hadir sendiri ke kediaman Najib di Seri Perdana Putrajaya untuk mengucapkan terima kasih.

Dalam pertemuan itu, Ali Omar merakamkan penghargaan atas perjuangan perdana menteri membela nasib Palestin dan Masjid Al-Aqsa selama ini termasuk ketika berucap di Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) baru-baru ini.

Katanya tidak banyak pemimpin Islam yang berani membangkitkan isu Palestin dan mengutuk penindasan Israel secara terbuka seperti yang diperjuangkan oleh Najib.

Imam Masjid Al-Aqsa itu turut mendoakan kesejahteraan Malaysia dan Najib sendiri agar mampu berdepan dengan pelbagai cabaran untuk terus memimpin negara ini.

Perdana Menteri dan tetamu kemudian bersama-sama mengerjakan solat Maghrib, solat Isyak serta solat hajat bagi mendoakan kesejahteraan Malaysia dan Palestin yang diimamkan oleh Ali Omar.

Hadir sama, Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom, Pengerusi Tabung Haji, Datuk Azeez Abdul Rahim dan Imam Besar Masjid Negara. Tan Sri Syeikh Ismail Muhammad.

UTAMABERITAAMImam Masjid Al-Aqsa hargai PM berani bela Palestin di PBB

Kongsi Berita

Swipe kiri - kanan untuk berita sebelum & selanjutnya
Implement swipe gesture in Angular application | by Milan Perovic | Medium