Didakwa Sebabkan Kematian Teman Wanita Yang Jatuh Di Lereng Bukit Permai, Ampang - pakdin.my

b-jaspal-kaur

Seorang perunding jualan kereta didakwa di Mahkamah Sesyen Ampang di sini pada Jumaat berhubung kematian teman wanitanya yang terjatuh di lereng Bukit Permai, Ampang, bulan lepas.

Sharminder Singh Christi Anthony, 35, mengaku tidak bersalah selepas pertuduhan dibacakan terhadapnya di hadapan Hakim Unaizah Mohd.

Tertuduh didakwa menyebabkan kematian Jaspal Kaur Balbir Singh, 28, di Jalan Bukit Permai, Taman Bukit Permai, Ampang, di sini pada 12.15 malam, 30 Oktober lalu.

Dia didakwa melakukan kesalahan itu mengikut Seksyen 304(b) Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara maksimum 10 tahun atau denda atau kedua-duanya jika sabit kesalahan.

Timbalan Pendakwa Raya Nurakmal Farhan Aziz tidak menawarkan jaminan atas alasan ia merupakan satu kesalahan serius dan juga tertuduh berkemungkinan melarikan diri.

“Selain itu terdapat risiko tertuduh mengganggu saksi pendakwaan, kerana sebahagian saksi pendakwaan dikenali tertuduh, saya merayu mahkamah tidak membenarkan jaminan sehingga kes ini selesai,” hujahnya.

Terdahulu ketika rayuan, tertuduh yang tidak diwakili peguam memberitahu mahkamah dia tidak sengaja melakukan perbuatan itu kerana keadaan konkrit yang licin semasa kejadian.

“Saya tidak berbuat apa-apa kerana konkrit itu licin, saya minta jamin, saya ada keluarga untuk tanggung, saya juga kehilangan orang yang saya sayang (mangsa),” katanya.

Tertuduh yang memakai kemeja lengan pendek berwarna kelabu juga berkata dia mempunyai dua orang anak berusia 11 dan lapan tahun hasil perkahwinan pertamanya yang kini dalam proses penceraian dan merancang untuk berkahwin dengan mangsa tahun hadapan.

Hakim Unaizah tidak membenarkan tertuduh diikat jamin dan menetapkan 7 Disember untuk sebutan semula kes.

Media sebelum ini melaporkan seorang wanita maut akibat terjatuh dari lereng bukit di Jalan Bukit Permai, Taman Bukit Permai selepas dipercayai bergaduh dengan teman lelakinya.

Hasil siasatan polis mendapati mangsa terjatuh dari ketinggian 26 meter dari lereng bukit tersebut.

mati-jatuh-lereng-bukit

UTAMABERITADidakwa Sebabkan Kematian Teman Wanita Yang Jatuh Di Lereng Bukit Permai, Ampang

Kongsi Berita

Swipe kiri - kanan untuk berita sebelum & selanjutnya
Implement swipe gesture in Angular application | by Milan Perovic | Medium