Anggota Parlimen Jelebu Stabil Selepas Jalani Pembedahan Di HKL #pakdin.my

Zainuddin Ismail jelebu

Anggota Parlimen Jelebu Datuk Zainuddin Ismail yang menjalani pembedahan di Hospital Kuala Lumpur (HKL) petang tadi, kini dilaporkan berada dalam keadaan stabil.

Beliau menjalani pembedahan akibat ketumbuhan dalam otak.

Ketua UMNO Bahagian Jelebu Datuk Jalaluddin Alias berkata pembedahan yang dijalankan ke atas Zainuddin di HKL petang tadi berjalan lancar dan selamat.

“Selepas menjalani pembedahan membuang ketumbuhan otak hampir empat jam di bilik bedah, Zainuddin menunjukkan respons yang baik walaupun masih belum sedar.

“Kini dia (Zainuddin) sedang berehat dan saya mendoakan semoga Zainuddin cepat sembuh dan kembali sihat seperti biasa,” katanya ketika dihubungi Bernama malam ini.

Terdahulu, Zainuddin dikejarkan ke Hospital Jelebu selepas tidak sedarkan diri di rumahnya tengah hari tadi sebelum dihantar ke HKL untuk menjalani rawatan lanjut.

 


Berita terdahulu

Ahli Parlimen Jelebu, Datuk Zainudin Ismail, dikejarkan ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) selepas tidak sedarkan diri tengah hari ini.

Zainudin pada mulanya dikejarkan ke Hospital Jelebu pada kira-kira pukul 12 tengah hari selepas tidak sedarkan diri di rumahnya dekat Kuala Klawang di sini.

Pengarah Hospital Jelebu, Dr. Serina Sidek berkata, Zainudin telah dibawa ke HKL pada kira-kira pukul 1.40 petang tadi.

Berkaitan