Thursday, February 29, 2024

KLIA Dan KLIA2 Tidak Selamat Kata PakaTun- pakdin.my

Mengapa PakaTuns mengatakan hanya kerana pembunuhan Kim Jong-Nam, kerajaan harus dipersalahkan kerana KLIA atau KLIA2 tidak selamat?

Malah, Lim Kit Siang mengeluarkan kenyataan meminta Kerajaan untuk memberikan sebab-sebab mengapa lapangan terbang boleh menjadi “taman permainan untuk agen asing.”!

Lim Kit Siang berdrama banyak sangat?

Bahkan ada akhbar Korea Selatan mengatakan bahawa pembunuhan itu mungkin selepas mengambil kesempatan daripada kelemahan keselamatan antara pengawal peribadi Jong Nam dan polis Malaysia di KLIA2.

Dari kebanyakan sumber, ternyata bahawa Kim sedang dalam perjalanan tanpa pengetahuan ramai seorang diri tanpa pengawal peribadi atau pengiring polis Malaysia.

Jika dia mempunyai pengawal peribadi atau pengiring polis, dia tidak akan mendekati kakitangan kaunter KLIA untuk meminta bantuan.

Mana datangnya cerita berkaitan pengawal peribadi atau polis pengiring?

Malah, Kim sendiri mengakui bahawa dia biasanya mengembara bersendirian dan tanpa pengawal keselamatan – seperti yang disahkan dalam kejadian ini pada tahun 2012:

“Park and his companions ran into Kim Jong-nam again at the gate before he boarded Air China flight 3603 to Macau at 4:15 p.m. When Park asked him, “Aren’t you Kim Jong-nam?” he replied, “Yes. Yes, that’s right.” Asked if he was on his way to Macau and whether he usually traveled alone, Kim replied, “I usually do. I travel by myself.” The group asked him if he had been surprised by his father’s sudden death, and Kim said, “It’s only natural.”

http://english.chosun.com/site/data/html_dir/2012/01/16/2012011601009.html

Jika hendak mengatakan Kerajaan dan Malaysia tidak selamat maka jangan pergi ke UK atau Korea Selatan.

Di UK, anda juga boleh dibunuh oleh ejen-ejen Rusia seperti Alexander Litvinenko kerana dia telah diracun di London menggunakan radioaktif ang kuat ang diletak didalam teh beliau pada tahun 2006.

Atau di Korea Selatan di mana sepupu Kim Jong-Nam, Lee Han-young, yang berpaling tadah ke Korea Selatan melalui Switzerland pada tahun 1982, telah ditembak dan dibunuh oleh ejen-ejen Korea Utara di Seoul pada tahun 1997.

Jika sebuah negara yang mempunyai agensi perisikan negara yang kuat mahu membunuh seseorang, kemungkinan bahawa akan menjadi sukar untuk melindunginya.

Dalam kes keracunan KLIA2, pembunuh telah dilaporkan menggunakan kain dan / atau semburan cecair.

Apa yang Kerajaan yang perlu dilakukan? Mengharamkan pakaian dan semburan di KLIA2?

Wahai PakaTun, janganlah menggunakan apa sahaja peluang untuk menghentam Kerajaan.

Berfikirlah secara logik.

20170215-pembunuhan-kim-jong-nam

UtamaBERITAKLIA Dan KLIA2 Tidak Selamat Kata PakaTun

Ikuti kami di: FACEBOOK | INSTAGRAM | META | X | TIKTOK | YOUTUBE

POPULAR