Kit Siang mengakui Red Bean Army DAP kecundang - pakdin.my

Semalam, Kit Siang mengeluh bahawa Red Bean Army DAP telah dikalahkan oleh ‘Boffin Boys’ Najib. Apa yang telah sepuluh tahun mereka bangunkan telah dimusnahkan dalam masa dua tahun. Jadi DAP kini tidak lagi memonopoli internet seperti dulu.

20170105-red-bean-arm
——–
https://blog.limkitsiang.com/2017/02/15/most-ambitious-black-ops-to-destroy-dap-in-four-decades-involving-ministers-and-the-prime-minister-himself/
Dalam posting blognya semalam (Most ambitious “Black Ops” to destroy DAP in four decades, involving Ministers and the Prime Minister himself), Lim Kit Siang mengakui bahawa Red Bean Army (RBA) DAP telah kecundang dalam permainan sendiri. Apa yang paling ketara tentang posting blog semalam adalah bahawa ini mungkin posting yang paling ringkas dalam kerjaya politik 50 tahun Kit Siang 50 tahun.

Hanya untuk menyimpang sedikit, ia seolah-olah sebahagian daripada pemain utama dalam RBA telah meninggalkan kerja mereka kerana mereka tidak dibayar secukupnya seperti masa apabila Black Ops DAP yang pertama bermula pada tahun 2004. Tidak lama selepas bencana pilihan raya umum 2004 (untuk pembangkang; kerana BN menang kira-kira 91% daripada kerusi Parlimen), pembangkang memulakan perang internet atau beralih kempen politik kepada dunia-siber.

- Advertisement -

Ini meningkat pada tahun 2008 apabila Pakatan rakyat (atau lebih tepat DAP) menang di Pulau Pinang dan mereka tiba-tiba mempunyai akses kepada jumlah wang yang Besar. Mereka juga ‘memiliki ‘ KOMTAR yang mereka boleh gunakan untuk menempatkan operasi RBA. Pada kemuncak operasi, DAP telah menggunakan beribu-ribu Cyber-troopers yang kerja mereka adalah untuk membanjiri (flooded) internet dengan posting negatif tentang kerajaan Barisan Nasional, Umno, orang Melayu, Islam, dan sebagainya.

Pada dasarnya ianya adalah strategi yang sama seperti operasi anti-Shah yang digunakan untuk menjatuhkan Shah Iran dan membentuk Republik Islam yang menyaksikan lebih daripada satu juta kematian semasa revolusi Islam Iran dan diikuti perang Iraq-Iraq selama sembilan tahun. Satu perkara yang membezakan adalah pada tahun 1970-an mereka menggunakan pita kaset manakala pada hari ini mereka menggunakan internet – kaedah yang berbeza tetapi strategi dan objektif yang sama.

Malah, 2004 juga apabila Malaysia-Today bermula (pada 13 Ogos 2004). dan objektifnya adalah untuk beralih kempen dari media arus Perdana kepada media alternatif atau media sosial.

Ironinya, dalam blog posting Kit Siang semalam, beliau berkata:

Kita dapat melihat operasi “Black ops” paling bercita-cita tinggi oleh pemimpin-pemimpin UMNO / BN dan pakar propaganda untuk memusnahkan DAP dalam empat dekad, menggunakan tiga bentuk politik iaitu ketakutan, kebencian dan fitnah, yang melibatkan Menteri-menteri dan juga Perdana Menteri sendiri.

Ini adalah seperti pelacur memanggil wanita lain pelacur. Itulah seluruh operasi yang dimulakan oleh DAP tahun 2004, yang ‘meledak’ di tahun 2008 ketika DAP tiba-tiba ‘menawan’ Pulau Pinang yang memiliki banyak wang. Dan sekarang DAP dapat merasai ubatnya sendiri. Entah bagaimana, meskipun, Kit Siang tidak suka rasa obat sendiri, yang menjadi alasan untuk membuat posting di Blog beliau semalam.

Kit siang merengek mengatakan UMNO tidak bermain dengan adil. UMNO tidak mengikuti aturan. Sejak bila DAP peduli tentang keadilan dan peraturan? bagi DAP ia sentiasa mengenai matlamat menghalal cara. Satu hari boleh mengumumkan bahawa Pakatan Rakyat telah ditutup dan DAP tidak mahu mempunyai apa-apa kaitan dengan PAS dan hari seterusnya mengumumkan bahawa PAS telah mengkhianati pembangkang dengan meninggalkan Pakatan Rakyat.

DAP (atau Kit Siang khususnya) boleh mengutuk Tun dr Mahathir Mohamad selama 30 tahun dan kemudian menerima dia sebagai Ketua Umum Ketua pembangkang, dan menjadi Anugerah Tuhan untuk ‘menyelamatkan Malaysia’ – bercanggah dengan Wan Azizah yang mengatakan Anwar Ibrahim adalah Anugerah Tuhan untuk Malaysia.

Kit Siang boleh memberitahu PKR yang Anwar calon DAP untuk menjadi Perdana Menteri sekiranya Pakatan harapan memenangi pilihan raya akan datang dan kemudian memberitahu Mahathir yang DAP akan menyokong Mukhriz untuk menjadi Perdana Menteri.

Kit Siang kemudian memberitahu PAS bahawa jika mereka menyokong Dr Wan Azizah bukannya Azmin Ali sebagai Menteri Besar Selangor yang baru maka PAS akan menerima RM100 juta ‘bantuan kewangan’ manakala DAP juga akan menerima RM100 juta untuk membiayai Pilihan Raya Negeri Sarawak. Apabila PAS tidak bersetuju dengan perjanjian itu, Tony Pua ‘membocorkan’ maklumat kepada blogger ‘Mat Salleh’ bahawa Umno telah memberikan PAS RM90 juta.

Husam Musa yang telah menerima RM10 juta pembiayaan daripada seorang pengarah tertentu Genting, kemudian menuduh PAS menerima RM90 juta daripada Umno. Dan sebab dia melakukan ini adalah supaya PAS boleh mendakwa dia dan kemudian ia boleh digunakan sebagai alasan untuk tidak bertanding dalam pilihan raya umum akan datang. Husam tahu bahawa jika bertanding pilihan raya umum dia akan kalah jadi lebih baik dia menyelamatkan maruah dengan tidak bertanding.

Sebenarnya, jika Kit Siang mahu bercakap mengenai Black Ops, kita juga boleh berkata banyak mengenainya. Sejak tahun 2004 DAP telah melakukan ini dan ia dipergiatkan pada tahun 2008. Selama sepuluh tahun 2004-2014 DAP telah memonopoli gelombang. Kemudian, pada bulan Februari 2015, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak ‘Boffin Boys’ memutuskan bahawa cukup cukup lah dan mereka mula bangkit. Ia berlaku genal dua tahun lalu. Dan dalam tempoh dua tahun Najib ‘Boffin Boys’ meranapkan apa yang telah DAP kembangkan selama sepuluh tahun.

Dan apa yang benar-benar mengecewakan Kit Siang, seperti kita mungkin perasan dari posting blog beliau semalam. Untuk sepuluh tahun dari 2004 hingga 2014 DAP membangunkan Cyber-trooper Red Bean Army. Dan dalam masa dua tahun, dari Februari 2015 Februari 2017, ‘Boffin Boys’ Najib meranapkan operasi mereka. dan Kit Siang lebih kurang mengakui kekalahan dalam posting blognya semalam.

Artikel asal:
Raja Petra Kamaruddin
KIT SIANG ADMITS DAP RED BEAN ARMY DEFEATED
http://www.malaysia-today.net/

UTAMAPOLITIKKit Siang mengakui Red Bean Army DAP kecundang

Kongsi Berita

Swipe kiri - kanan untuk berita sebelum & selanjutnya
Implement swipe gesture in Angular application | by Milan Perovic | Medium