Pembongkaran.. Pendedahan.. Hartanah Milik Teresa Kok? - pakdin.my

Saya cuma mahu tanya sahaja. Mana tahu kemudian akan ada lebih banyak dokumen yang akan sampai ke pejabat saya.

DAP Pulau Pinang dan Lim Kit Siang telah cuba untuk menyerang DS Abdul Rahman Dahlan atas isu Lanjutan Masa untuk projek kondo mewah di Kuala Lumpur dinamakan Palace Court di mana harga majlis pelancaran itu ialah RM 502,000 hingga RM 2,060,000 seunit.

Abdul Rahman telah mempertahankan keputusannya untuk meminta pihak berkuasa perumahan untuk mengkaji semula lanjutan tersebut, salah satu daripada beberapa perkara yang beliau terlibat.

- Advertisement -

Beliau berkata bahawa dia diperlukan untuk memastikan hasil yang terbaik dicapai abtara pemaju dan pembeli rumah dan memastikan projek ini yang telah tertangguh selama satu tahun tidak menjadi projek perumahan terbengkalai yang akan menyebabkan lebih banyak masalah kepada pembeli rumah.

Daripada 400 pembeli, nampaknya hanya 100 pembeli mengadu tentang kelewatan dan lanjutan masa (EOT) manakala selebihnya dengan senang hati menerima unit dengan selamat walaupun ia telah tertangguh.

Menurut satu surat tanpa nama secara kebetulan diletak berhampiran pejabat saya, salah seorang daripada pembeli yang senang hati dengan projek kondo mewah yang telah diserang oleh DAP Pulau Pinang adalah YB Teresa Kok, yang baru-baru ini pejabat beliau telah dikunjungi oleh SPRM.

Teresa Kok telah bersetuju untuk tidak meminta Gantirugi Nilai Tertentu (Liquidated Assessed Damages – LAD), pampasan bagi kelewatan kerana dia menyatakan dalam surat bahawa dia gembira dengan selamat menerima unit yang telah disiapkan.

Saya tertanya-tanya berapa banyak hartanah lain yang YB Teresa miliki?

************

Rujukan:

Facebook Mejar Huan, Naib Presiden PCM

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10211438505150130&id=1587733405

UTAMAPOLITIKPembongkaran.. Pendedahan.. Hartanah Milik Teresa Kok?

Kongsi Berita