PKR adalah parti hipokrit dan mementingkan diri sendiri - pakdin.my

Turki sedang dalam keadaan darurat sejak tahun lepas di mana 50,000 orang telah ditangkap; 100,000 lagi telah dipecat.

Turki baru-baru ini telah meluluskan referendum di seluruh negara yang yang telah menghapuskan sistem demokrasi berparlimen Turki dan menggantikannya dengan kuasa eksekutif presiden sepenuhnya, sebahagian besarnya kuasanya tidak terkawal, yang dikatakan oleh masyarakat antarabangsa bakal menuju kearah pemerintahan diktator.

Masyarakat antarabangsa telah menyelar proses pengundian referendum sebagai tidak bebas, tidak adil, dan akses kepada sebanyak 2.5 juta undi mungkin palsu.

Bukan menjadi rahsia lagi bahawa Anwar Ibrahim mempunyai hubungan yang baik dengan Presiden Eropah Turki. Anwar lari untuk bersembunyi di kedutaan Turki di Malaysia beberapa hari apabila dia pertama kali dituduh meliwat. Beliau juga mendakwa telah dilantik sebagai penasihat ekonomi Turki dan malah ditawarkan peranan sebagai Mufti Besar(!!?) Di sana.

Oleh kerana itu, Wan Azizah telah mengeluarkan kenyataan bagi pihak PKR yang mengucapkan tahniah kepada Turkey berkata ia adalah satu amalan demokrasi yang aman (walaupun banyak kematian dan bantahan semasa proses pengundian) dan menyelar negara-negara barat kerana mengkritik Turki.

Wan Azizah dan PKR terlalu mementingkan diri sendiri dan hipokrit.

Kini kita boleh membuat kesimpulan bahawa Wan Azizah dan PKR akan menyokong dan memuji Malaysia jika kita juga menghapuskan demokrasi berparlimen dan menggantikannya dengan kuasa eksekutif presiden dengan kuasa yang luas dan tidak terbatas, menangkap 50,000 penyokong, memasukkan 2.5 juta undi palsu bukanlah pilihan raya yang adil adil dan bebas.

—-

Rujukan:

https://www.facebook.com/drwawi/posts/942993745803902

UTAMAPOLITIKPKR adalah parti hipokrit dan mementingkan diri sendiri

Kongsi Berita

Swipe kiri - kanan untuk berita sebelum & selanjutnya
Implement swipe gesture in Angular application | by Milan Perovic | Medium