Keluarga Mahathir Kaya-Raya, Kali Ini Ahli PPBM Pula Buat Laporan SPRM - pakdin.my

Adakah ini musim untuk orang Cap Bunga untuk membuat laporan terhadap Pengerusi dan keluarganya?

Satu lagi laporan SPRM dibuat hari ini oleh seorang ahli jawatankuasa PPBM bahagian Shah Alam, Wan Mohamad Ashraf Nasjaruddin.

Sesuatu yang dijangka berlaku didalam Cap Bunga sejak salah seorang pengasas mereka Cikgu Kamarul keluar dan berkata Cap Bunga penuh dengan pembohongan dan kronisme.


PS: Usah nak salahkan atu menuduh  UMNO lah. Takkan ahli seciput pun tak boleh nak kawal.

*****************

Keluarga Mahathir kaya-raya, ahli PPBM lapor SPRM

Seorang anggota akar umbi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) hari ini membuat laporan kepada suruhanjaya pencegahan rasuah Malaysia (SPRM) berhubung dakwaan berkaitan isu kekayaan keluarga pengerusi parti itu Tun Dr Mahathir Mohamad.

Laporan itu dibuat oleh anggota jawatankuasa PPBM bahagian Shah Alam Wan Mohamad Ashraf Nasjaruddin di pejabat SPRM Selangor di sini.

“Siasatan ini perlu bagi rakyat tahu sama ada Dr Mahathir ini seorang pemimpin bersih atau sebaliknya,” katanya kepada pemberita selepas membuat laporan itu dan menyerahkan dokumen berkaitan di pejabat SPRM Selangor.

Katanya beliau membuat laporan itu berikutan pelbagai soalan diajukan oleh anggota peringkat akar umbi mengenai isu kekayaan anak-anak Dr Mahathir, namun pihaknya tidak diberikan penjelasan secukupnya mengenai dakwaan itu sehingga hari ini.

Mohamad Ashraf yang mendakwa beliau bertanggungjawab membawa masuk ribuan anggota ketika PPBM ditubuhkan berkata, pihaknya pernah bertemu anak Dr Mahathir, Datuk Seri Mukhriz bagi mendapatkan penjelasan mengenai isu kekayaan tersebut, namun mendakwa tidak diberikan ruang secukupnya untuk berbuat demikian.

Menurutnya kepercayaan beliau terhadap kepimpinan Dr Mahathir kini terhakis berikutan dakwaan itu.

UTAMAPOLITIKKeluarga Mahathir Kaya-Raya, Kali Ini Ahli PPBM Pula Buat Laporan SPRM

Kongsi Berita

Swipe kiri - kanan untuk berita sebelum & selanjutnya
Implement swipe gesture in Angular application | by Milan Perovic | Medium