Friday, February 23, 2024

[video] Lawatan Mahathir ke Brunei hampa!- pakdin.my

Dalam minggu ini muncul video Mahathir keluar dari bilik mesyuarat di Brunei, berjalan dalam keadaan yang tidak bermaya, hingga menimbulkan kerisauan pengawal peribadinya yang cuba memapah tapi dilarang Mahathir demi menjaga air mukanya didepan wartawan yang sedang tunggu di luar.

Malah muncul juga gambar suasana mesyuarat tergempar PH, yang terpapar wajah Mahathir betul-betul tertekan dan juga terpapar wajah Mat Sabu dan Guan Eng seolah-olah sedang dibelasah Mahathir cukup-cukup!

Dalam kenyataan FMT Mahathir melahirkan kononnya dia sudah buat sebaik mungkin tetapi keadaan menjadi semakin rosak atau hancur dari tangannya.

Ini mengingatkan aku ke atas doa terakhir allahyarham Ustaz Fadzil Noor yang pernah berkata “Saya doakan Mahathir, umurnya cukup panjang untuk melihat kerosakan yang dilakukannya”

Apa dah jadi lawatan ke Brunei langsung tidak diumumkan apa matlamat sebenar lawatan tetapi Mahathir menggambil tindakan drastik membatalkan semua laluan lebuhraya PAN Borneo melalui Brunei. Walhal seinggat aku! Sultan Brunei pernah menyatakan rasa gembira tak terkira ketika lawatan mantan PM ke-6 mengumumkan laluan tersebut ketika melawat baginda di Brunei.

Rupa-rupanya sebelum Mahathir sempat bertemu Raja Brunei, President China lebih awal kautim ooi! Kena games mahathir kali ni!
BACA sini: Rich But Running Low, Tiny Brunei Joins China’s Grand Belt & Road Design
https://www.forbes.com/sites/ralphjennings/2018/04/11/rich-but-strapped-for-income-tiny-brunei-hooks-up-with-china/#1102d8cbc50c

Alahai kerja nak meminjam je kau! Nak cari duit sendiri tak reti! Kerja perabis rizab negara je! Kalau perangai camni rizab Keseluruhab RM1.4 trilion peninggalan Najib lesap disapu penyamun PH yang tommy thomas bagi lesen kebal undang-undang!

Tamparan paling hebat terhadap Mahathir apabila kerajaan China sanggup tangguhkan hutang beratus bilion terhadap negara Afrika yang tidak mampu membayarnya dan memberi pinjaman tambahan sebagai memulihkan keadaan ekonomi mereka. Walhal selang seminggu sebelum itu Mahathir sudah habis merayu memohon bantuan pinjaman RM40 Bilion daripada China tetapi China tolak dengan cara memalukan Mahathir di depan sidang media yang dipertontonkan di seluruh dunia.
BACA sini: China ikrar labur RM247 bilion di benua Afrika
https://www.bharian.com.my/dunia/asia/2018/09/469365/china-ikrar-labur-rm247-bilion-di-benua-afrika

Juga tidak lupa bagaimana Mahathir 2 kali melawat Jepun tapi permohonan pinjaman telah ditolak jepun kerana faktor tidak yakin akan kebolehan dia berbanding Dato Sri Mohd Najib Tun Razak. Ini membuktikan gelaran Harimau Asia semasa dia PM ke4 telah hilang kuku pada ketika dia PM ke7. Berbanding dengan Najib Razak ibarat emas dengan batu, Najib dalam 9 tahun mentadbir negara menghasilkan 20 kali ganda kejayaan berbanding 22 tahun era PM ke4.

Bolehkah Mahathir sebelum meninggalkan dunia ini dalam keadaan berjaya mencuci segala dosa-dosanya dengan hanya bijak memanipulasikan kata-kata sahaja? atau bakal menjadi bahan cacian generasi ke generasi untuk 1000 tahun lagi

LIHAT video disini: https://youtu.be/wNz1sl9OjaY
……………
https://pakdin.my/tag/brunei

UtamaPOLITIK Lawatan Mahathir ke Brunei hampa!

Ikuti kami di: FACEBOOK | INSTAGRAM | META | X | TIKTOK | YOUTUBE

POPULAR