EDISI PARTI SESAT: PAS TOLAK PEMIMPIN PERJUANGKAN ISLAM – MAHFUZ - pakdin.my

oleh: Aspirasibangsa

20100301-syurgo-pas

Sebagai sebuah parti yang kononnya didaftarkan atas nama Islam pastinya kelihatan pelik apabila bertindak menolak seseorang yang mahu sumbangkan untuk perjuangan Islam.Zulkifli Nordin jelas seorang yang amat berpegang prinsip terhadap perjuangan Islam. Sehingga ANwar dan PKR yang mempermainkan kalimah Allah dan Islam ditentang habis-habisan.. bukan setakat itu beliau sanggup dipecat.

Namun yang peliknya apabila sebuah pasti yang dikatakan memperjuangkan Islam menolak tokoh sedemikian. Langsung tidak diberi pertimbangan langsung oleh PAS dan ini ditegaskan oleh Naib Presiden PAS, Mahfuz Omar.

Islam bukanlah pertimbangan PAS menerima Zulkifli tetapi pertimbangan PAS ialah kepentingan politik yang mengatasim kepentingan agama. Terbuktilah bahawa PAS ialah syaitan yang bertopengkan ulama yang semata-mata untuk meriah undi semata-mata.

DAP jahanam lebih penting daripada ajaran Al-Quran. Perjuangan politik lebih penting daripada perjuangan Islam. Orang yang mempermainkan kalimah Allah dijunjung dan disokong, tetapi orang yang mempertahankan kalimah Allah akan disingkirkan.

PAS.. Parti ajaran sesat.. oleh tok guru sesat yang diikuti pengikut sesat… dan menyesatkan orang lain..

Beliau berkata, Pas tidak wajar menerima kehadiran ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu, Zulkifli Noordin ke dalam parti itu kerana tindakan tersebut tidak selari dengan semangat permuafakatan parti gabungan pakatan pembangkang. [baca sini]Beliau juga berkata, kehadiran Zulkifli yang dipecat oleh Parti Keadilan Rakyat (PKR) Sabtu lalu bukan saja tidak dapat menaikkan imej Pas tetapi akan mencemarkan lagi nama baik parti itu.

UTAMAPOLITIKEDISI PARTI SESAT: PAS TOLAK PEMIMPIN PERJUANGKAN ISLAM - MAHFUZ

Kongsi Berita

Swipe kiri - kanan untuk berita sebelum & selanjutnya
Implement swipe gesture in Angular application | by Milan Perovic | Medium