Sumbangan untuk membiayai portal ini:
Maybank:
158088200693 PayPal: [email protected]

Sumbangan untuk membiayai portal ini: Maybank: 158088200693 PayPal: [email protected]

Cina semua baik, Melayu sahaja yang jahat - pakdin.my

Cina semua baik, Melayu sahaja yang jahat - pakdin.my

1. Setelah ‘kantoi’ bahawa pembunuh Mak Nyah di Klang adalah remaja Cina, maka media liberal Islamophobia Malaysia mula mengubah nada.

2. Kalau sebelum ini pelbagai fitnah dan penghinaan dilemparkan kepada agama Islam kononnya punca Mak Nyah itu dibunuh, kini semua suara anti-Islam itu sudah senyap.

3. Malah, tidak disebut pun etnik 4 pembunuh Mak Nyah tersebut, seolah-olah masih mahu menafikan bahawa mereka adalah CINA.

4. Biasalah, di era Malaysia Baru ini yang jahat orang Melayu Islam saja. Orang Cina semua suci bersih tidak berdosa.

5. Kalaulah pembunuh Mak Nyah itu ditakdirkan orang Melayu, rasanya bergegar bumi Malaysia ini dengan cacian bahawa Islam itu jahat.

6. Tapi takdir Allah menentukan penjahat dalam kes ini adalah orang CINA.

7. Inilah contoh Islamophobia di bumi majoriti Islam sendiri.

8. Puncanya dari orang Islam juga. Terlalu berlembut dengan bangsa yang dari dulu mengintai peluang untuk ‘membunuh’ kedaulatan agama Islam dan bangsa Melayu di Malaysia.

9. Lihat sahajalah. Kes bunuh Mak Nyah ini pasti lenyap begitu sahaja. Siti Kassim pun dah tak berbunyi dah.

10. Semuanya sebab pembunuhnya bukan orang Melayu.

– NEGARA INSIDER

————-

4 sahabat berdepan hukuman mati bunuh mak nyah

KLANG: Empat sahabat berdepan hukuman mati apabila dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini, atas pertuduhan membunuh seorang mak nyah di sekitar di daerah ini, dua minggu lalu.

Semua tertuduh iaitu Low Shi Haur, 21; Tan Khim Siang, 19, dan dua remaja lelaki berusia 16 serta 17 tahun mengangguk faham akan pertuduhan bersama dibacakan di hadapan Majistret Solehah Noratikah Ismail.

Bagaimanapun, tiada sebarang pengakuan direkodkan.

Mengikut pertuduhan, mereka bersama seorang yang masih bebas, didakwa membunuh hingga menyebabkan kematian seorang mak nyah berasal dari Sabah, di hadapan sebuah hotel di Bandar Bukit Tinggi di sini, kira-kira jam 7 pagi, 12 Disember lalu.

Justeru, mereka didakwa melakukan kesalahan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman mati, jika sabit kesalahan.

Pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya Firdaus Idris manakala semua tertuduh masing-masing diwakili peguam Akmal Jusoh, M Varalehchumy dan G Santiago.

Sumber:
http://utusan.com.my/berita/mahkamah/video-empat-rakan-didakwa-bunuh-maknyah-1.810173

Berkaitan

Mesti baca