Keluarga Mahathir Kaya-Raya, Kali Ini Ahli PPBM Pula Buat Laporan SPRM

Adakah ini musim untuk orang Cap Bunga untuk membuat laporan terhadap Pengerusi dan keluarganya?

Satu lagi laporan SPRM dibuat hari ini oleh seorang ahli jawatankuasa PPBM bahagian Shah Alam, Wan Mohamad Ashraf Nasjaruddin.

Sesuatu yang dijangka berlaku didalam Cap Bunga sejak salah seorang pengasas mereka Cikgu Kamarul keluar dan berkata Cap Bunga penuh dengan pembohongan dan kronisme.


PS: Usah nak salahkan atu menuduh  UMNO lah. Takkan ahli seciput pun tak boleh nak kawal.

*****************

Keluarga Mahathir kaya-raya, ahli PPBM lapor SPRM

Seorang anggota akar umbi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) hari ini membuat laporan kepada suruhanjaya pencegahan rasuah Malaysia (SPRM) berhubung dakwaan berkaitan isu kekayaan keluarga pengerusi parti itu Tun Dr Mahathir Mohamad.

Laporan itu dibuat oleh anggota jawatankuasa PPBM bahagian Shah Alam Wan Mohamad Ashraf Nasjaruddin di pejabat SPRM Selangor di sini.

“Siasatan ini perlu bagi rakyat tahu sama ada Dr Mahathir ini seorang pemimpin bersih atau sebaliknya,” katanya kepada pemberita selepas membuat laporan itu dan menyerahkan dokumen berkaitan di pejabat SPRM Selangor.

Katanya beliau membuat laporan itu berikutan pelbagai soalan diajukan oleh anggota peringkat akar umbi mengenai isu kekayaan anak-anak Dr Mahathir, namun pihaknya tidak diberikan penjelasan secukupnya mengenai dakwaan itu sehingga hari ini.

Mohamad Ashraf yang mendakwa beliau bertanggungjawab membawa masuk ribuan anggota ketika PPBM ditubuhkan berkata, pihaknya pernah bertemu anak Dr Mahathir, Datuk Seri Mukhriz bagi mendapatkan penjelasan mengenai isu kekayaan tersebut, namun mendakwa tidak diberikan ruang secukupnya untuk berbuat demikian.

Menurutnya kepercayaan beliau terhadap kepimpinan Dr Mahathir kini terhakis berikutan dakwaan itu.

83 KOMEN

  1. Comments

    comments

  2. kita lihat apa akan terjadi sbb bnyak dah kes ttg Tun M ni tpi smpai skrg yg dtg siasat takda bukti,,lebih kurang bnyk menyalak je,Tun sendiri open suruh dtg siasat,yg merompak duit rakyat tu pun siasat tk hbis lgi

  3. Ha ha ha…Bila tak dapat pangkat dlm PPBM dan kemudian dihulurkan duit yg lumayan mata jadi kelam …kemudian suruh depa buat laporan SPRM…puak2 ni akan buat apa saja asalkan masyuk tak ada prinsip perjuangan langsung.

  4. Ha ha ha…Bila tak dapat pangkat dlm PPBM dan kemudian dihulurkan duit yg lumayan mata jadi kelam …kemudian suruh depa buat laporan SPRM…puak2 ni akan buat apa saja asalkan masyuk tak ada prinsip perjuangan langsung.

  5. Ha ha ha…Bila tak dapat pangkat dlm PPBM dan kemudian dihulurkan duit yg lumayan mata jadi kelam …kemudian suruh depa buat laporan SPRM…puak2 ni akan buat apa saja asalkan masyuk tak ada prinsip perjuangan langsung.

  6. Inilah bangsa melayu ku bangsa yang xda maruah dan xda integriti.kalau bangsa lain mereka akan letak jawatan walaupun ‘hadiah’ cuma sebijik kereta nissan (contoh).Zaman tun dah abis tapi walaupun terpalit bebagai skandal kewangan sekalipun nama negara tetap tak tercalar kerana tidak mendapat liputan media massa asing dan semuanya kerana kesilapan berurusniaga.anak2 tun berjaya memang mungkin kerana siapa ayahanda mereka tetapi takpun kita dengar mereka membeli hartanah mewah diluar negara,buat filem ‘blue’ dan lain.kalau nak bertindakbalas untuk membersihkan nama pi lah saman doj,new york times,tribune herald,abc news,cbs,al jazeera dan banyak lagi agensi berita asing dan bukannya menyaman orang tua tersebut.

  7. Inilah bangsa melayu ku bangsa yang xda maruah dan xda integriti.kalau bangsa lain mereka akan letak jawatan walaupun ‘hadiah’ cuma sebijik kereta nissan (contoh).Zaman tun dah abis tapi walaupun terpalit bebagai skandal kewangan sekalipun nama negara tetap tak tercalar kerana tidak mendapat liputan media massa asing dan semuanya kerana kesilapan berurusniaga.anak2 tun berjaya memang mungkin kerana siapa ayahanda mereka tetapi takpun kita dengar mereka membeli hartanah mewah diluar negara,buat filem ‘blue’ dan lain.kalau nak bertindakbalas untuk membersihkan nama pi lah saman doj,new york times,tribune herald,abc news,cbs,al jazeera dan banyak lagi agensi berita asing dan bukannya menyaman orang tua tersebut.

  8. Inilah bangsa melayu ku bangsa yang xda maruah dan xda integriti.kalau bangsa lain mereka akan letak jawatan walaupun ‘hadiah’ cuma sebijik kereta nissan (contoh).Zaman tun dah abis tapi walaupun terpalit bebagai skandal kewangan sekalipun nama negara tetap tak tercalar kerana tidak mendapat liputan media massa asing dan semuanya kerana kesilapan berurusniaga.anak2 tun berjaya memang mungkin kerana siapa ayahanda mereka tetapi takpun kita dengar mereka membeli hartanah mewah diluar negara,buat filem ‘blue’ dan lain.kalau nak bertindakbalas untuk membersihkan nama pi lah saman doj,new york times,tribune herald,abc news,cbs,al jazeera dan banyak lagi agensi berita asing dan bukannya menyaman orang tua tersebut.

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini