25.7 C
Kuala Lumpur
Saturday, January 23, 2021

MAHATHIR mahu tembak kuda sendiri – Gunakan Armand Buat Laporan Polis

Robin dan Tong tahu bahawa Mahathir tewas dan Najib memenangi pertarungan. Jadi mereka mahu meninggalkan beliau dan telah berhenti membiayai ANC. Oleh itu, hari ini, orang Mahathir akan membuat laporan polis terhadap mereka untuk menghukum dan menakut-nakutkan orang lain yang juga mungkin sedang berkira-kira untuk bertukar kem.

1. Hari ini, pada jam 11:00 pagi, Armand Azha Abu Hanifah akan membuat laporan polis terhadap Robin Tan dan Tong Kooi Ong di Balai Polis Dang Wangi. Notis Armand dikeluarkan semalam (LIHAT DI SINI) mengenai rancangan itu menyebut kedudukannya sebagai seorang ahli Pemuda Umno EXCO.

2. Yang sebenarnya Pemuda Umno tidak disebalik laporan polis ini, tidak juga secara rasmi memberi kebenaran membuat pengumuman atau laporan polis. Armand sebenarnya membuat laporan polis ini bagi pihak Mahathir dan hanya berselindung menggunakan pergerakan Pemuda Umno.

3. Armand sebenarnya memakai dua songkok. Satu adalah songkok Pemuda Umno dan yang kedua adalah songkok Perkasa (Persatuan Pribumi Perkasa), gambar di bawah. Armand boleh menukar songkok antara Pemuda Umno dan Perkasa mengikut apa yang sesuai dengan dia. Armand bukan seorang pemimpin Pemuda Umno yang telah menyertai Perkasa tetapi sebenarnya seorang pemimpin Perkasa yang telah menyusup ke dalam Pergerakan Pemuda Umno.

20160926-armand-perkasa

4. Ramai yang menyangka bahawa Umno dan Perkasa adalah satu dan yang sama dan Perkasa bertindak sebagai cabang militan Umno – sama seperti Irish Republican Army (IRA) atau adalan sayap militan Sinn Fein. Dan kerana itulah mengapa ramai orang berpendapat bahawa Umno adalah militan atau perkauman, yang berkembang kerana Perkasa.

5. Pada bulan September 2010, Ibrahim Ali mendakwa bahawa 60% ahli Perkasa adalah ahli UMNO. Yang sebenarnya Perkasa adalah kuda Trojan Mahathir. Ia adalah tentera peribadinya, pintu belakang ke dalam Umno supaya dia boleh mengawal Umno melalui proksi, sesuatu Mahathir begitu gemar melakukan sejak dahulu lagi.

6. Perkasa ditubuhkan pada tahun 2008 tidak lama selepas pilihan raya umum. Alasan yang mereka berikan untuk membentuk Perkasa adalah, mereka memerlukan pembelaan terhadap orang Cina yang kebanyakannya mengundi pembangkang.


7. Pada dasarnya ‘western belt’ atau ‘Chinese heartland’ bagi Pulau Pinang, Perak dan Selangor (sudah tentu termasuk Kedah) adalah di dalam tangan pembangkang. Jenaka pada masa itu adalah anda boleh memandu dari Pulau Pinang ke Selangor (yang mengawal 70% daripada aktiviti ekonomi Malaysia Barat) tanpa menyeberangi negeri Barisan Nasional. Jadi mereka memerlukan Perkasa untuk mengekang Tsunami Cina.

8. Itulah sebenarnya tidak masuk akal. Tsunami Cina telah berlaku maka apa perlunya diwujudkan untuk mengekang? Sebenarnya cuba menghalang sesuatu yang telah berlaku; sudah terlambat!

9. Sebenarnya, Tsunami Cina dalam pilihan raya umum Mac 2008 adalah hanya alasan untuk menyembunyikan niat sebenar mewujudkan Perkasa. Mahathir mewujudkan Perkasa bagi memastikan bahawa Mukhriz menang ketua Pemuda Umno – yang beliau akan bertanding pada tahun berikutnya iaitu pada tahun 2009. Dan rangkaian Mafia Perkasa atau Perkasa dalam Pemuda Umno akan membantu memberikan kemenangan itu. Malangnya, sebaliknya Khairy Jamaluddin yang menang. Jadi Pergerakan Pemuda Umno ‘bayangan’ dalam Pemuda Umno gagal dalam tugasnya.

10. Mahathir adalah pengasas, penaung dan pembiaya Perkasa. Beliau mengarahkan Perkasa dari belakang tabir dan memberitahu ia apa yang perlu dilakukan dan bila untuk melakukannya. Menurut Ibrahim Ali, Mahathir juga menyediakan kenyataan-kenyataan yang sepatutnya dikeluarkan oleh Perkasa bagi memastikan bahawa mereka berkata perkara yang sebenar dan menyatakannya salaras dengan mahu beliau sampaikan. Pendek kata, Ibrahim Ali secara langsung mengikut telunjuk Mahathir.

11. Mahathir tahu dia telah kehilangan kuku didalam Umno. Sejak beliau bersara pada bulan November 2003, Perdana Menteri selepas beliau tidak akan menurut arahan daripada beliau. Jadi beliau memerlukan pintu belakang di dalam Umno dengan niat untuk mengawal Umno. Dan itulah perlunya Perkasa. Dia kemudian boleh mengarah Perkasa apa yang perlu dilakukan dan mereka akan melakukannya atas nama Umno. Jadi, melalui Perkasa, Mahathir boleh terus menguasai Umno.

12. Umno tidak begitu gembira mengenai perkara ini tetapi mereka tidak mahu mengejutkan Mahathir. Jadi Setiausaha Agong menutup sebelah mata, kadang-kadang kedua-dua mata. Mereka melihat apa yang Mahathir lakukan kepada Tun Abdullah Ahmad Badawi apabila beliau enggan mendengar arahan. Jadi adalah lebih baik untuk membiarkan Mahathir bersendirian dan membiarkan dia melakukan apa yang dia mahu lakukan dengan Perkasa – yang digunakan sebagai pintu belakang ke dalam Umno dan melakukan sesuatu di atas nama Umno.

13. Perkasa adalah racun dan ia membuat Umno menjadi racun juga. Tetapi siapa yang berani mendedahkan perkara ini? ‘Kematian’ Abdullah di tangan Mahathir adalah penghalang kepada sesiapa yang mahu menjadi sukarelawan untuk mendedahkan perkara ini. Yang terbaik yang mereka boleh harapkan adalah bahawa orang akan tahu bahawa Perkasa dan Umno adalah dua entiti yang berasingan dan Perkasa bukan satu ‘sayap’ Umno.

14. Jadi laporan polis hari ini sebenarnya adalah laporan polis Armand Perkasa dan bukan laporan polis Armand Umno. Tetapi dia menggunakan jawatannya sebagai ahli Pemuda Umno EXCO untuk membuat laporan polis dan tidak jawatannya dalam Perkasa. Kemudian ia akan kelihatan seperti Umno menentang Robin Tan dan Tong Kooi Ong dan bukan Perkasa, bermakna Mahathir, adalah bersama mereka.

15. Sebab mengapa Mahathir mahu Armand untuk membuat laporan polis hari ini adalah untuk menjadi contoh kepada kedua-dua – Robin dan Tong – termasuk menunjukkan kepada pemegang amanah lain, penama, proksi dan kroni apa yang akan berlaku kepada mereka jika mereka cuba untuk berpaling tadah dan meninggalkan Kempen Anti Najib (Anti-Najib Campaign – ANC).

16. Mahathir marah benar dengan Robin dan Tong dan jika dia nembiarkan mereka lepas, ia akan menggalakkan pemegang amanah lain, penama, proksi dan kroni untuk melakukan perkara yang sama. Jadi Mahathir berharap dengan kedua-dua mereka dihukum dengan laporan polis hari ini, yang lain akan takut dan akan akur dan patuh atas apa yang dikatakan kepada mereka.

17. Tahun lepas, Vincent Tan dan Robin Tan melayan Mahathir dengan parti hari jadi mewah. Tahun ini, mereka tidak peduli. Kadir Jasin mengadu bahawa Mahathir kini terpaksa untuk menyewa jet peribadi dan tidak lagi dapat menggunakan secara percuma jet peribadi Vincent Tan.

18. Kadir mengakui bahawa ramai pemegang amanah, penama, proksi dan kroni tidak lagi melayan Mahathir seperti raja. Malah, mereka kini menjauhkan diri mereka daripada Mahathir setelah mengetahui bahawa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak telah memenangi pertarungan ini dan Mahathir telah hampir untuk dikuburkan – bersama-sama dengan anak lelaki beliau, pemegang amanah, penama, proksi dan kroni yang enggan bertaubat dan memohon ampun.

19. Apa yang Mahathir tidak sedar ialah bahawa semua itu pemegang amanah, penama, proksi dan kroni telah memohon maaf kepada Najib. Mereka mengaku bahawa mereka membiayai Kempen Anti Najib (ANC) Mahathir dalam usaha untuk menggulingkan Najib dan menggantikannya dengan seorang Perdana Menteri proksi.

20. Untuk menjadi bersih, dan untuk berikrar bahawa mereka tidak lagi akan membiayai Mahathir untuk menurunkan beliau, Perdana Menteri telah mengisytiharkan pengampunan. Semua dosa yang telah lalu akan diampuni, selagi mereka tidak terus membiayai kempen untuk menggulingkan Perdana Menteri.

21. Mahathir telah menggunakan The Edge dan The Malaysian Insider dalam usahanya untuk menggulingkan Najib. Apabila Tong telah ‘ditangkap’ membiayai Xavier Andre Justo $2 juta untuk mereka-reka ‘bukti’ terhadap 1MDB, Tong menutup operasinya dan mengakui peranannya dalam Kempen Anti Najib (ANC). Dan ini menimbulkan kemarahan Mahathir, sebab itu lah laporan polis hari ini juga membabitkan beliau.

22. laporan polis Armand akan mendedahkan bahawa Robin dan Tong memberikan wang kepada Mahathir untuk membantu membiayai usaha untuk menggulingkan Najib. Baru-baru ini, Ketua Polis Negara mengumumkan bahawa tiada seseorang itu perlu membuat laporan polis melainkan jika ia disertakan dengan bukti. Ketua Polis Negara tidak mahu laporan polis berdasarkan khabar angin atau maklumat tidak lengkap.

23. Jadi, hari ini, laporan polis Armand mesti disokong oleh bukti kukuh. Jika tidak pihak polis mungkin menangkap Armand atas kesalahan jenayah kerana membuat laporan polis palsu. Dan Armand mempunyai bukti bahawa Robin dan Tong telah memberikan wang kepada Mahathir. Dan bukti itu, yang menunjukkan aliran kewangan, disediakan oleh Mahathir sendiri.


24. Pendek kata, Mahathir meminta Armand untuk membuat laporan polis terhadap Robin dan Tong. Dan Mahathir menyediakan bukti untuk menyokong laporan polis ini. Jadi ia adalah Mahathir dan bukan Umno yang mahu mengenakan Robin dan Tong, dua orang yang dikenali sebagai tegar Mahathir pemegang amanah, penama, proksi dan kroni.

25. Mengapa Mahathir menembak kuda beliau sendiri? Jawapannya mudah. Kedua-dua kuda telah lari. Dan banyak lagi kuda merancang untuk lari. Jadi sebelum semua kuda terlepas dan dia tidak lagi mempunyai walau seekor kuda pun yang tinggal, dia cuba untuk mengunci pintu kandang dan menyelamatkan apa sahaja kuda beliau yang masih ada dengan menakutkan mereka menggunakan laporan polis hari ini.

26. Tetapi laporan polis ini akan menjadi satu usaha yang sia-sia. Najib sudah tahu bahawa Robin dan Tong telah membiayai Mahathir untuk menggulingkan beliau. Najib juga tahu siapa yang lain menjadi pembiaya ANC. Dan Najib telah mengisytiharkan pengampunan dan memberikan mereka imuniti daripada hukuman jika mereka tidak lagi membiayai Mahathir.

27. Ia seperti kes yang Menteri Besar yang diperas ugut oleh Mahathir. Seluruh negara kini tahu siapa dia dan mengenai minat beliau terhadap lelaki dan pemuda jambu. Apabila rahsia yang bukan lagi rahsia, tiada makna untuk memeras ugut.

28. Satu Kelemahan untuk perancangan hari ini adalah bahawa ia akan membuktikan apa yang telah diberitahu oleh Malaysia Today hampir dua tahun lalu. Kami berkata, ANC sedang merancang penyingkiran Najib dan beberapa hartawan memberi Mahathir RM3 bilion untuk membiayai operasi. Hari ini, Armand akan memberitahu polis bahawa selama ini Malaysia Today berkata benar.

29. kebimbangan Mahathir adalah bahawa jika Robin dan Tong tidak dijadikan contoh maka akan ada yang penghijrahan. Jadi ini bukan sahaja mengenai menghukum kedua-dua mereka tetapi juga menakutkan yang lain. Mahathir mahu menakut-nakutkan mereka supaya mereka tidak terfikir untuk meninggalkan ANC. Ia adalah seperti mempunyai hubungan sulit dengan boss anda, dan apabila anda mahu untuk memutuskan hubungan sulit untuk berkahwin, boss anda memeras ugut menggunakan gambar-gambar anda di ranjang untuk memaksa anda untuk meneruskan hubungan sulit.

Berita Berkaitan

Komen

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.