Tuduhan Sarawak Report, Clare Rewcastle Brown terhadap Taib Mahmud BOHONG?

Tuduhan Sarawak Report, Clare Rewcastle Brown terhadap Taib Mahmud BOHONG?

#PendakwaanBerpilih #KonspirasiMahathir #RuleOfLaw #MahathirBapakPenyamunNegara

Yang DiPertua Negeri Sarawak, Abdul Taib Mahmud telah dibersihkan dari sebarang kesalahan oleh Jabatan Peguam Negara (AGC) sejak tahun 2013, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri Liew Vui Keong.

Mahathir tidak boleh dengan mudah mengumumkan siasatan penuh keatas 1MDB dan membuat tuduhan berterusan terhadap Najib, dalam masa yang sama menutup mata terhadap puluhan bilion yang ‘dicuri’ dari Sarawak.

Beliau tidak boleh menyiasat rasuah yang telah memudaratkan rakyat Malaysia tanpa mengambilkira untuk mengatasi contoh-contoh terburuk, yang berlaku di Malaysia Timur.

Jelas sifat pendendam Mahathir dengan pendakwaan berpilih penuh konspirasi.

…………….
‘MENTERI: TAIB MAHMUD BERSIH DARIPADA SEMUA SALAH LAKU PADA 2013’

Liew Vui Keong berkata, SPRM menjalankan beberapa siasatan ke atas bekas ketua menteri Sarawak itu dan hasilnya diserahkan kepada Jabatan Peguam Negara.

KUALA LUMPUR: Jabatan Peguam Negara membersihkan nama Gabenor Sarawak, Tun Abdul Taib Mahmud daripada sebarang salah laku sejak 2013, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Liew Vui Keong.

Beliau berkata demikian dalam jawapan bertulis di Parlimen kepada Kelvin Yii Lee Wuen (PH-Bandar Kuching) yang meminta perdana menteri menyatakan jika Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) akan memberi keutamaan untuk memulakan siasatan ke atas Taib atas dakwaan rasuah dan penyalahgunaan kuasa.

“SPRM sudah menjalankan beberapa siasatan terhadap bekas ketua menteri Sarawak itu.

“Semua hasil siasatan sudah dikemukakan kepada Jabatan Peguam Negara untuk tindakan lanjut.”

Lihat sini: http://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/2018/07/19/menteri-taib-mahmud-bersih-daripada-semua-salah-laku-pada-2013/

Comments

comments

32 KOMEN

  1. Udah-udah la madey…. ko suka cari kesalahan org lain tetapi ko x tau rakyat msia tau kesalahan ko dulu dan sekarang x payah nx sorok kalau di sorok celah kain bini ko di tiup dek angin nampak jugak

  2. Biasa la selagi hidup kn bjk akalnya dan selalu kn berusaha…jk tdk ada hasil nya…yg salah di kata bnr..yg bnr di kata salah…hidup rakyat kn terui kan ..org berkuasa depa ttp kn usaha berbagai cara…last nak tahu betui atau tdk hanya diri nya saja yg tahu…

  3. Sarawak Report tu berat sebelah. Gatal² nak siasat kekayaan Taib dimula mula is ditubuhkan, tapi tak siasat salahlaku ² oleh Mahathir, keluarga dan kroni² dia.

    Sekarang tujuan utama di Malaysia Baru: Kaitkan Najib dgn penyelewengan di IMDB.

    ITUPUN MASIH GAGAL NAK BUKTIKAN dgn penafian dari Kerajaan Swiss sendiri dan pihak² yg lain???

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini