Tag -> Sarawak Report

Timbalan Menteri Wilayah dan...

Kerajaan Perikatan Nasional kekurangan satu lagi MP? Dimanakah Timbalan...

Mengapa Sarawak Report tak...

Sarawak Report ini semakin menggila. Mereka pernah fitnah saya dengan...

Pendedahan oleh Sarawak Report...

Sarawak Report sedang mendedahkan skandal konspirasi balak bernilai 258juta dengan tidak mengetahui Pengerusi dan pemilik Tanjung Tiara Sn Bhd ialah Mukhriz Mahathir.

Fitnah Sarawak Report: Najib...

Saya tak faham kenapa orang seperti Clare Brown boleh mengeluarkan fitnah-fitnah seperti ini tanpa sebarang rasa malu atau rasa bersalah.

Bongkarlah Saudara Anwar, kata...

"Saya jawab, biar dia dedah dululah, baru boleh jawab. Dia tak dedah kita tak boleh nak jawab," jelasnya dalam satu kenyataan di Facebook yang turut memuat naik video beliau ditemuramah media.

Pendedahan kononnya PAS membayar...

Kesan daripada pendedahan Rafizi Ramli kononnya PAS membayar RM1. 4 juta kepada Sarawak Report, Pengerusi KTMB Rameli Musa disiasat oleh SPRM dan pejabat Invoke di serbu polis berkaitan dadah.

Sahabat karib Anwar yang...

Teruk PAS kena serang. Kiri, kanan, depan, belakang, atas, bawah.. bertabahlah ahli PAS

Mana bukti RM90 juta?...

Dah lah DAP ugut SPRM nak rombak kalau tak berlakun siasat dan sita milik PAS untuk persepsi yang ni pun sama

RM1. 4 juta: Penggubahan...

Jika Rameli Musa yang membayar maka jelas ia bukan pembayaran daripada Pas seperti yang didakwa.

Sarawak Report kantoi membohong...

10 digit nombor akaun diberi oleh Sarawak Report tidak termasuk 4 digit kod cawangan pun tidak sepadan dengan nombor akaun bank PAS

[Video] Tiada rekod kemasukan...

Ketua Pesuruhjaya SPRM, Datuk Seri Mohd Shukri Abdull berkata hasil siasatan pihaknya sejak awal bulan ini mendapati tiada bukti transaksi yang boleh dikaitkan dengan dakwaan tersebut.

Clare Brown Sarawak Report...

Mahathir Mohamad membela hantu raya bernama Clare Rewcastle Brown. Tabiat hantu raya adalah menghisap darah. Apabila darah yang diberi tuannya tidak cukup, dia akan makan darah tuannya sendiri.

Bila pula Sarawak Report...

Kemewahan pemimpin Pakatan Harapan jelas dan diketahui umum, terutama sekali apa yang anak-anak Perdana Menteri Malaysia Ke Empat/Ke Tujuh memiliki dan gaya hidup atau ‘lifetsyle of the rich and famous’ mereka. Dan ini tidak pernah di nafikan. Dari mana datangnya duit dan harta yang bernilai berjuta-juta itu? [adinserter block="1"]

#PRKDUNSemenyih: Yang...

"Yang mendakwa ada bukti dan sebagainya diharap dapat membawa...

Ambiga Tikam Belakang PAS

Dan Ambiga ikut boss dia, Anwar. Ambiga tikam belakang...

Sibuk hal saman PAS...

Hari-hari kena bantai pasal polisi bodoh sampai tak dapat angkat muka, akhirnya penyokong PH keluar gua membelasah Haji Hadi. [adinserter block="1"]

Hadi Awang saman SR:...

Berikut adalah ulasan dari pensyarah undang-undang terkemuka, Dr Shamser...

Saman Hadi Awang vs...

Jika benar Hadi atau Pas menerima RM90 juta dari DS Mohd Najib Razak, pasti butiran transaksi tersebut sudah terdedah kepada umum.

TERKINI

Padah benarkan pelajar perempuan ambil gambar tanpa baju

Guru seni wanita, 41, dipecat selepas membiarkan pelajar berusia 15 tahun bergambar TANPA BAJU dan murid lain membuat simulasi melancap dan memegang botol alkohol...

Kesesakan LRT: PH melalak dan merapu sembang fasal dasar pengangkutan awam, rakyat teraniaya

Korang nak tahu tak fasal LRT 3 yang dijangka dirasmikan dan digunapakai tahun 2023 nanti actually tersasar dari jadual asal sepatutnya tahun 2020 dah...

Gol pelik punca Selangor diratah JDT

Ketua jurulatih Selangor FC, Michael Feichtenbeiner menyifatkan dua gol pada awal permainan yang dijaringkan Johor Darul Ta'zim (JDT) mematahkan semangat pemainnya hingga diratah 1-5...

[Video] Jalan sesak akibat Kemalangan 2 lori terbalik di KM 425.7 (arah utara) PLUS Utara di antara Bukit Beruntung & Bukit Tagar.

Kejadian berlaku kira-kira jam 10 pagi di KM425.7 (arah utara) Lebuhraya Plus diantara Bukit Beruntung ke Bukit Tagar. Kesesakan berlaku sejauh 18 kilometer dari Rawang...

Syed Saddiq mempergunakan nama ibu bapa untuk berbohong?

Syed Saddiq didakwa mengeluarkan wang tunai RM1.12 juta secara tidak jujur daripada akaun bank PPBM untuk kegunaan sendiri. Daripada situ, dia menggunakan RM100k untuk membeli...

[Video] Seorang daripada dua remaja hilang akibat arus deras di Penampang ditemukan

Penampang: Seorang daripada mangsa yang dilaporkan hilang selepas dihanyutkan arus deras di Sungai Kampung Pogunon, sejak semalam, ditemukan lemas di Sungai Moyog Kampung Pagansakan...

SPRM akan siasat individu terima dana UKSB termasuk Muhyiddin Yassin

SPRM dalam kenyataan berkata, agensi itu juga mengesahkan sudah menerima beberapa aduan terhadap individu terbabit Siasatan yang akan dijalankan mengikut bidang kuasa yang...

Artis versetile, Adibah Noor meninggal dunia

Ramai peminat masih tidak dapat menerima kenyataan pemergian artis versatile Adibah Nor. Media sosial di penuhi dengan berita pemergian beliau. Berita awal mengenai pemergian Allahyarham...

2 remaja maut motosikal bertembung kereta di Kalumpang

HULU SELANGOR: Dua remaja lelaki maut selepas motosikal dinaiki mereka, bertembung sebuah kereta di Kilometer 75 Jalan Kuala Lumpur-Ipoh dekat Taman Keliang, Kalumpang di...

MENARIK