Timbalan Menteri Wilayah dan keluarga berada di New Zealand sejak disember lepas? - pakdin.my

Kerajaan Perikatan Nasional kekurangan satu lagi MP? Dimanakah Timbalan Menteri Wilayah atau Ahli Parlimen Segamat pada hari ini? Adakah beliau telah meninggalkan karier politik beliau kerana tidak tahan dengan karena politik PN?

Adakah anda seorang penjawat awam atau pengundi Segamat yang ingin bertemu dengan Ahli Parlimen anda? ataupun adakah anda penjawat awam yang ingin berjumpa dengan Timbalan Menteri Wilayah? Lupakan niat itu untuk sementara waktu kata Sarawak Report.

Sejak Krismas tahun 2020, ada sesiapa pernah berjumpa dengan Timbalan Menteri Wilayah Edmund Santhara? Dimanakah beliau? Sarawak Report mengatakan bahawa beliau sedang tinggal di New Zealand, adakah ini benar?

Adakah kerana sebab ini beliau tidak menziarahi atau menyelesaikan masalah mangsa-mangsa kebakaran di Sentul Pasar sehingga hari ini? Adakah kerana ini beliau tidak menziarahi mangsa-mangsa banjir di Segamat pada bulan Januari lalu?

Sarawak Report juga mendakwa beliau tinggal dengan selesa bersama keluarganya di New Zealand dan anak-anak beliau bersekolah disana. Apakah nasib anak-anak miskin yang memerlukan bantuan persekolahan di Segamat?

Menurut Sarawak Report, Edmund juga telah dikatakan sebagai salah seorang pembelot dalam rampasan kuasa dari kerajaan PH apabila melompat parti menyokong Kerajaan PN.

Seorang Ahli Parlimen yang meninggalkan kawasan Parlimen mereka semasa Rakyat sedang merana dari beberapa bencana seperti kebakaran, banjir dan pandemik Covid harus meletakkan jawatan serta-merta. Lebih ramai lagi ahli politik dan pemimpin masyarakat yang lebih tekun dan rajin dalam menyelesaikan masalah Rakyat!.

Edmund Santhara juga harus memulangkan gaji dan elaun yang beliau terima sejak 23hb Dec 2020 kepada rakyat, kerana wang yang diterima itu adalah wang Rakyat, sekiranya berita Sarawak Report ini adalah benar.

Sekiranya laporan Sarawak Report ini tidak benar, saya minta Timbalan Menteri Wilayah dapat memberi penjelasan secepat mungkin, jika sebaliknya beliau harus memohon maaf kepada seluruh Rakyat Malaysia dan beliau harus melepaskan semua jawatan kerajaan dengan serta merta.

Rujukan:
https://www.sarawakreport.org/2021/02/missing-minister-a-hop-too-far-for-pn-frog-mp-edmund-santhara

Sumber:
P. Prabakaran
Ahli Parlimen Batu

Nota kaki:
Isu ini bakal mengundang kemarahan yang besar terhadap kerajaan.

Pada ketika orang biasa tidak boleh merentas daerah atau negeri, seorang wakil rakyat yang sedang dibayar gaji ahli parlimen serta gaji Timbalan Menteri boleh berulang-alik merentas sempadan negara untuk berada di negara asing bersama keluarganya hampir 3 bulan pulak?

UTAMAPOLITIKTimbalan Menteri Wilayah dan keluarga berada di New Zealand sejak disember lepas?

Kongsi Berita

Swipe kiri - kanan untuk berita sebelum & selanjutnya
Implement swipe gesture in Angular application | by Milan Perovic | Medium