26.6 C
Kuala Lumpur
Friday, October 30, 2020

Warkah dari Cordoba masih tidak berbalas

Sudah 24 jam ‘Warkah Dari Cordoba Untuk Nurul Izzah’ ditulis dan dipaparkan, namun sehingga kini masih tiada reaksi daripada sosok surat terbuka itu ditujukan iaitu Ahli Parlimen Permatang Pauh, Nurul Izzah Anwar.

Warkah tersebut ditulis oleh Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr. Mujahid Yusof Rawa dan dikongsi serta dipaparkan di Facebook rasmi beliau pada pukul 4.35 petang semalam ketika rakyat Malaysia pelbagai kaum meraikan sambutan Hari Krismas.

Warkah sepanjang 25 perenggan itu ditulis oleh Menteri yang ditugaskan menjaga hal-ehwal agama ketika dalam perjalanan darat dari Cordova ke Madrid, Sepanyol.

Dalam warkah tersebut di mana Dr. Mujahid menggunakan kata ganti diri sebagai kekanda berharap Nurul Izzah yang dipanggil adinda untuk meneruskan perjalannya di dalam dunia politik yang selama ini memperjuangkan reformasi untuk memperkukuh Malaysia.

Semakan di akaun media sosial rasmi Nurul Izzah iaitu di Facebook dan Twitter mendapati beliau yang pernah mendapat jolokkan Puteri Reformasi itu masih lagi tidak memberi sebarang reaksi terhadap warkah Dr. Mujahid tersebut.

Hantaran terbaharu Nurul Izzah di kedua-dua media sosial itu kira-kira tiga jam lalu hanyalah berkaitan lawatan kerja beliau ke tapak pertanian di Mengkuang Semarak dan Baba Study & Research Organic Farm di Bukit Teh, Pulau Pinang bersama Jabatan Pertanian pagi ini.

“Insha-Allah. Kita usahakan ladang organik buat warga Permatang Pauh! #PermatangPauh,” kata Nurul Izzah dalam hantaran tersebut.


Bagaimanapun terdapat komen pada hantaran itu yang mahu Nurul Izzah membalas warkah daripada Dr. Mujahid itu.
“Sis… tolong balas surat kanda Cordova tu. Nanti dia tidak boleh tidur pulak,” cadang Hadie Dollah.

“Adinda, tolong balas cepat surat dari kekanda. Kekanda sedang menunggu surat jawapan daripada dinda,” kata Ahmad Rayyan Faris.

“Tahniah YB. Teruskan berkhidmat untuk rakyat. Teruskan fikir bagaimana nak bantu rakyat. InsyaAllah dengan khidmat yang ikhlas rakyat akan kenang YB sampai bila-bila,” tulis Firdaus Mohd. Ibrahim.

Nurul Izzah sebelum ini mengumumkan perletakkan jawatannya sebagai Naib Presiden PKR serta Pengerusi PKR Pulau Pinang akibat kekecewaannya terhadap isu politik yang berlaku di dalam parti.

Keputusan yang dibuat beliau telah mengejutkan rata-rata pemimpin dan penyokong yang selama ini selesa berada dibawah pimpinannya.

https://www.facebook.com/420621651310007/posts/2056760774362745/

Berita Berkaitan

Gila rebut jawatan, populariti Bersatu, UMNO semakin merudum

Populariti Bersatu dan UMNO dilihat semakin merudum kerana di dakwa terlalu sibuk mengejar jawatan...

Bincang calon TPM, MKT UMNO dijangka kembali mesyuarat malam ini

Umno dijangka akan bermesyuarat malam ini bagi membincangkan calon Timbalan Perdana Menteri dan syarat-syarat...

Kenyataan media keputusan mesyuarat MKT UMNO

Majlis Kerja Tertinggi UMNO yang bermesyuarat pada hari ini, 26 Oktober 2020 (Isnin) telah...

Ahli parlimen BN bermesyuarat hari ini

Ahli-ahli parlimen BN bermesyuarat hari ini susulan keputusan Yang di-Pertuan Agong menolak cadangan darurat...

Komen

..

Keputusan MKT UMNO semalam termasuk juga salah satu cadangan saya – Najib

Sebagai salah seorang Ahli Parlimen UMNO, saya bawa tiga cadangan dalam meeting semalam kerana itulah tujuan kami bertemu. Ia adalah untuk berbincang dan menentukan hala...
993PeminatSuka
4,664PengikutMengikut
3,360PengikutMengikut
13,700PelangganLanggan