Keuntungan bersih suku kedua Kossan Rubber melonjak kepada RM1.06 bilion - pakdin.my

Keuntungan bersih Kossan Rubber Industries Bhd bagi suku kedua berakhir 30 Jun, 2021 melonjak kepada RM1.06 bilion berbanding RM131.06 juta yang dicatatkan pada suku yang sama tahun lepas.

Hasil meningkat kepada RM2.24 bilion daripada RM701.68 juta sebelumnya, demikian menurut kumpulan itu dalam maklumannya kepada Bursa Malaysia hari ini.

Kossan berkata peningkatan hasil adalah disebabkan hasil yang lebih tinggi daripada ketiga-tiga bahagian, iaitu sarung tangan, produk getah teknikal dan bahagian bilik bersih, manakala kenaikan keuntungan bersih dipacu oleh harga jualan purata sarung tangan yang tinggi serta permintaan yang lebih kukuh terhadap produk tersebut.

Bernama menyediakan sumber terkini maklumat berita sahih dan komprehensif kepada umum dan agensi media. Berita kami dipaparkan di laman web www.bernama.com ; siaran BERNAMA TV: Saluran Astro 502, Saluran unifi TV 631, Saluran MYTV 121 IFLIX; dan siaran Bernama Radio di frekuensi FM93.9 bagi Lembah Klang, Johor (FM107.5), Kota Kinabalu (FM107.9) and Kuching (FM100.9).

 

UTAMAEKONOMIKeuntungan bersih suku kedua Kossan Rubber melonjak kepada RM1.06 bilion

Kongsi Berita

Swipe kiri - kanan untuk berita sebelum & selanjutnya
Implement swipe gesture in Angular application | by Milan Perovic | Medium