Sumbangan untuk membiayai portal ini:
Maybank:
158088200693 PayPal: [email protected]

Sumbangan untuk membiayai portal ini: Maybank: 158088200693 PayPal: [email protected]

Objek Misteri terdampar di Pantai Phuket - pakdin.my

Objek Misteri terdampar di Pantai Phuket - pakdin.my

Dua objek misteri terdampar di Phuket dan Phangnga pada hari Rabu, menarik perhatian luas daripada penduduk tempatan dan pelancong serta mencetuskan spekulasi mengenai asal-usulnya.

Jadet Wicharasorb, Datuk Bandar tambon Karon di Phuket, berkata dia dimaklumkan mengenai objek tidak dikenali di pantai Karon oleh seorang penyelamat pantai yang sedang meronda

Objek itu, kelihatan diperbuat daripada gentian kaca, seberat sekurang-kurangnya 100 kilogram dengan kabel yang dipasang padanya dan mengandungi apa yang kelihatan seperti nombor siri. Ia juga ditutup dengan siput laut kecil (teritip).

“Ia mempunyai kabel dan beberapa bahasa asing tertulis di atasnya. Ia mungkin sebahagian daripada penanda lautan. Ia akan dikeluarkan dari pantai dan disimpan untuk pemeriksaan lanjut,” kata Encik Jadet.

Seorang penyelamat pantai berkata dia menyangka dia telah menemui sebahagian daripada pesawat pada mulanya.

Ada juga pihak membuat spekulasi ia mungkin serpihan dari angkasa lepas, seperti serpihan dari roket yang berkaitan dengan misi ke bulan India baru-baru ini.

Di Phangnga pula, satu lagi objek yang menyerupai sebahagian daripada kapal terbang atau kapal angkasa ditemui pada hari Rabu oleh penduduk tempatan di pantai Bang Niang di Koh Khor Khao di daerah Takua Pa.

BACA juga:

Berkaitan

Mesti baca