[VIDEO] Ribut musim panas melanda Hat Yai: Papan iklan dan tiang tumbang - pakdin.my

"Lebih 10 tiang elektrik tumbang dan salah satu daripadanya jatuh diatas sebuah trak pikap dinaiki 5 penumpang.

Pada jam 3:00 petang, pada 5 Mei 2024, media tempatan Hat Yai melaporkan bahawa ribut musim panas dan angin kencang melanda Hat Yai, Songkhla, menyebabkan papan iklan besar dan tiang elektrik tumbang. Tiada kemalangan jiwa atau kecederaan dilaporkan.

Menurut media tempatan Hat Yai, Perbandaran Hat Yai memberitahu kepada penduduk tempatan untuk mengelak kawasan persimpangan Manohra kerana ia boleh membahayakan pemandu dan pejalan kaki. Agensi berkaitan telah dihantar untuk mengawal kawasan dan menutup laluan.

Dilaporkan oleh media tempatan Hat Yai, lebih 10 tiang elektrik tumbang dan salah satu daripadanya jatuh diatas sebuah trak pikap dinaiki 5 penumpang. Tiada siapa yang mengalami kecederaan.

Pol. Lt. Jeneral Sakorn Thongmunee, Datuk Bandar Hat Yai City, dilaporkan berkoordinasi dengan Pihak Berkuasa Elektrik Wilayah Hat Yai dan agensi berkaitan untuk mengambil tindakan segera dan meninjau kerosakan harta benda dan keselamatan penduduk tempatan untuk memberikan bantuan lanjut.

Gabenor Songkhla menjadikan isu tersebut sebagai keutamaan dan meminta bantuan daripada semua sektor untuk menangani masalah dan langkah berjaga-jaga yang dirancang untuk mengelakkan insiden masa depan yang mungkin berlaku, kata Datuk Bandar Hat Yai City.

Jangan lupa subscribe

 

BACA juga:

UTAMADUNIA Ribut musim panas melanda Hat Yai: Papan iklan dan tiang tumbang

Kongsi Berita

Swipe kiri - kanan untuk berita sebelum & selanjutnya
Implement swipe gesture in Angular application | by Milan Perovic | Medium