Abby Abadi nikah kali keempat - pakdin.my

abby abadi nikah kali ke 4

Bekas anggota kumpulan Elite, Abby Abadi hari ini, sah bergelar isteri kepada seorang wartawan kanan, akhbar lidah rasmi PAS, Harakah, dengan sekali lafaz dalam majlis yang diadakan di Masjid As-Sobirin Keramat di sini, kira-kira pukul 3.30 petang tadi.

Abby atau nama sebenarnya, Arbaiyah Abd Manan, 38, sah bergelar isteri kepada Muhammad Faizal Zakari dalam majlis akad nikah yang disempurnakan oleh Imam masjid berkenaan, Osman Daud dan diwalikan oleh bapanya sendiri Abdul Manan Tadin.

Pernikahan ini adalah yang keempat bagi Abby dan kedua untuk Muhammad Faizal yang mempunyai tiga anak hasil perkahwinan terdahulu.

“Saya sudah mengenali suami sejak 2012 dan kami membuat keputusan untuk berkahwin kerana ingin mengelak fitnah dan syukur kepada Allah majlis hari ini (semalam) berjalan lancar,” katanya kepada pemberita sebaik selesai majlis itu.

Abby menerima mas kahwin sebanyak RM300 dan senaskah Al-Quran sebagai pengganti wang hantaran.

Majlis itu turut dihadiri kira-kira 200 tetamu terdiri daripada keluarga serta kenalan rapat pengantin termasuk rakan artis Azza dan Sasha Saidin.

Pasangan berkenaan akan diraikan dalam sebuah majlis resepsi di Tasik Titiwangsa Ahad ini.

Abby yang pernah dikaitkan dengan kontroversi hal rumah tangganya sebelum ini, pernah berkahwin dengan aktor, Norman Hakim dan dikurniakan tiga cahaya mata sebelum bercerai pada tahun 2008.

Abby kemudiannya bertemu jodoh dengan Muhammad Noor Farhan Che Bakar, 25, pada 2013 sebelum bercerai selepas 11 bulan berumah tangga.

UTAMAGAYA HIDUPHIBURANAbby Abadi nikah kali keempat

Kongsi Berita

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Swipe kiri - kanan untuk berita sebelum & selanjutnya
Implement swipe gesture in Angular application | by Milan Perovic | Medium