PAKATAN HARAPAN AKAN KALAH JIKA CINA KURANG KELUAR MENGUNDI PKR, TIGA PENJURU MEMBURUKKAN LAGI KEADAAN- PENGARAH STRATEGIK PKR #pakdin.my

PKR kini mengakui bahawa Pakatan mungkin kehilangan lebih daripada 10 kerusi pada PRU-14 akan datang kerana pengundi Cina.

Ini adalah selaras dengan realiti yang saya lihat di kalangan ramai orang Cina yang sebelum ini sangat bersemangat pada PRU13. Selepas pelbagai skandal oleh Pakatan dan juga telah berbohong atau ditipu banyak kali, ramai pengundi Cina telah memutuskan bahawa Pakatan tidak boleh diharap dan pembohong.

Manakala sebahagian pengundi atas pagar akan mengundi BN kerana mereka akan keluar untuk pengundi, sebahagian besar pula memutuskan untuk tidak membuang masa keluar mengundi dalam pru14 kerana mereka mengatakan “kedua-dua pihak adalah sama”. Ada yang marah kerana berulang kali ditipu oleh propaganda Pakatan seperti 40,000 pengundi Bangladesh dan blackout pada pilihanraya umum 13.

Ada juga mengatakan bahawa Pakatan tidak mempunyai dasar yang jelas untuk pembangunan Malaysia dan hanya tahu mengkritik atau membuat janji palsu percuma ini atau percuma itu.

Serangan terbaru oleh Mahathir dan Muhyiddin berkaitan pelaburan China juga isu besar untuk kebanyakan Cina yang berpendapat bahawa berdasarkan keadaan ekonomi global semasa, jika kita menolak pelaburan China maka siapa lagi yang akan datang dan melabur?

Ia seolah-olah bahawa DAP, mereka sayap Melayu mereka AMANAH dan PKR akan mengalami kekalahan besar dalam pru14 – sebahagiannya disebabkan mereka bersama dengan PRIBUMI.

20170123-pru14-pkr-undi-cina


Sumber:
http://www.sinchew.com.my/node/1606659/华裔少投票希盟会输.公正党:三角战陷不利

Berkaitan