Pakatan Akan Reka Tuduhan Gila dan Cerita Lawak Menjelang Setiap PRU - pakdin.my

40 ribu Bangladesh, blackout…. antara tuduhan liar dan gila Pakatan yang dikeluarkan menjelang setiap kali Pilihanraya umum (PRU).

Walaupun tuduhan Gila tersebut tidak berasas tapi juga ada Zombie yang akan percaya dan RBA mereka akan sebar dan mempertahankan.

Tuduhan seperti wang pampasan dari Jepun berjumlah RM207 billion bagi buruh paksa pembunaan landasan keretapi maut yang kononnya disonglap oleh kerajaan.

Yang buat tuduhan seperti ini bukannya setakat pemimpin Pakatan yang peringkat bawah – tetapi Ketua Umum mereka sendiri dan bekas Menteri Besar Perak, Nizar yang sekarang ini betsama parti PAN.

Saja nak tanya.. apa telah jadi dengan tuduhan wang RM207 billion ini? Sudah lupa ke?

Datuk Seri Mohd Nizar Jamaluddin mendakwa, tiada bayaran dibuat kepada mangsa atau waris walaupun kedutaan negeri matahari terbit itu mengesahkan menyerahkannya sekitar tahun 90-an.

“Kita tidak tahu. Kalau wang itu masih ada dalam simpanan kerajaan kenapa tidak diberi balik kepada mangsa,” beliau dipetik sebagai berkata.

Saya pun tidak tahu, Nizar dan Anwar boleh bagitau? Tak Mahu buat tuduhan lagi?

Kalau benarlah pada tahun 90an, bolehlah bertanya kepada Mahathir dan Anwar juga. Bukan kah mereka berkuasa pada masa itu?

Kalau pampasan sebesar RM207 bilion ini benar-benar dibayar oleh kerajaan Jepun kepada Malaysia, mengapa tidak pernah ada sebarang laporan media di Jepun ataupun di seluruh dunia yang menyebut mengenai perkara ini?

Tidak disangkal lagi. Pakatan adalah pelawak.

Fungsi mereka hanyalah untuk terus membuktikan kepada semua rakyat Malaysia betapa manusia boleh menjadi Gila.

*********
Rujukan:
http://www.keadilandaily.com/anwar-siasat-mana-lesap-rm207-bilion-pampasan-buruh-paksa/

https://www.malaysiakini.com/news/218425

NOTA: Kedutaan Jepun sudah pun menafikan tuduhan ini. Tidak cukup dengan memfitnah kerajaan Malaysia, Pakatan tidak akan teragak untuk memfitnah kerajaan asing juga. https://www.malaysiakini.com/news/218425

UTAMAPOLITIKPakatan Akan Reka Tuduhan Gila dan Cerita Lawak Menjelang Setiap PRU

Kongsi Berita

Swipe kiri - kanan untuk berita sebelum & selanjutnya
Implement swipe gesture in Angular application | by Milan Perovic | Medium