Suami Menteri Alam sekitar, Yeo Bee Yin ada 3 kilang kimia di Pasir Gudang? #pakdin.my

Menteri Alam Sekitar Yeo Bee Yin perlu menjawab betul ke tersebarnya cerita di media sosial yang suaminya seorang CEO IOI.

Dan betulkah IOI ada 3 kilang kimia di Pasir Gudang⁉️

Kalau betul⁉️ Adakah Yee Bee Yin berjanji tiada lagi kilang di Pasir Gudang bermakna 3 kilang milik IOI akan ditutup⁉️

Kedua dia juga perlu jelaskan kenapa semua kilang-kilang di Pasir Gudang tidak diserbu untuk siasatan forensik bagi memastikan kepadanya jenis kimia dengan kilang yang berada di sekitar kawasan tersebut atau kemungkinan di bawa dari luar⁉️

Ketiga kenapa selama 3 bulan selepas kejadian pertama, dia tidak mengeluarkan laporan suspek kejadian pertama dan sekarang telah berulang buat kali kedua.

Ke empat jika benar ini suaminya, bermaksud kerajaan PH kena tukar menteri baru untuk ambil alih bagi mengelakkan siasatan bersifat prejudis.

Rakyat tengah marah sekarang, dia patut tampil dedahkan status sebenar suaminya kepada umum.

Ini senarai syarikat milik keluarga suami Yeo Bee Yin (Menteri Tenaga,Teknologi, Sumber dan, Alam Sekitar) yang keluarkan sisa kimia di Pasir Gudang.

1) IOI Pan-Century Oleochemicals Sdn. Bhd.

2) IOI Lipid Enzymetec Sdn. Bhd.

3) IOI Pan-Century Edible Oils Sdn. Bhd.

Kerajaan krik krik krik :3

………
HARAPKAN PEGAR, PEGAR MAKAN PADI

Patutlah masalah di Pasir Gudang tidak menemui jalan penyelesaian. Rakyat terus menderita, pemimpin hanya beretorik sahaja.

Pandai Menteri menggunakan perkataan Unik atau misteri. Tiada langsung langkah pencegahan mahupun tindakan kawalan dilakukan agar bencana yang melanda ini akan terhenti.

Rupa rupanya suami Menteri giat mencari keuntungan di atas kesengsaraan rakyat. Kerana nila setitik, rosak susu sebelanga.

Masalah tidak akan berakhir jika pihak yang berkepentingan membuat kata putus.

#pray4pasirgudang

Berkaitan