Gabenor Bank Negara, Tan Sri Zeti mencadangkan wang dimasukkan kedalam akaun peribadi Najib Razak

Derma King Saud: Gabenor Bank Negara, Tan Sri Zeti mencadangkan wang dimasukkan kedalam akaun peribadi Najib Razak

Berdasarkan maklumat yg di catit dalam “kertas siasatan terhadap Najib Razak” sepertimana diterbitkan dalam blog The Third Force, adalah di maklumkan bahawa Tan Sri Zeti Akhtar Aziz selaku Gabenor BNM pada waktu itu telah terlibat secara langsung semasa transaksi membawa masuk wang derma dari Arab Saudi dilakukan.

Menurut kertas siasatan tersebut, Zeti telahpun diberitahu oleh Dato’ Seri Najib Tun Razak tentang “gift” berbentuk derma yang bakal diterimanya dari Putera Saudi. Bukti yang dipaparkan blog The Third Force jelas menunjukkan bahawa Zeti-lah yang mencadangkan agar wang tersebut dimasukkan kedalam akaun Dato’ Sri Najib.

Berdasarkan perkembangan Ini, sudah tentu Zeti selaku Gabenor Bank Negara ketika itu tahu identiti penderma.

Persoalannya

1. Kenapa TS Zeti tidak membuat kenyataan kepada SPRM berkaitan identiti penderma.

2. Kenapa TS Zeti tidak membantu SPRM mendapatkan rekod transaksi dari AMBANK.

3. Kenapa TS Zeti hanya berdiam diri, seolah-olah beliau tidak tahu menahu perihal perkara tersebut.

TSZ harus menjelaskan bahawa transaksi tersebut tidak boleh disabitkan sebagai “money laundering” kerana ianya mengikuti prodesur kemasukan wang asing.

Sudah menjadi tanggungjawab TSZ menjawab soalan-soalan ini memandangkan bukti-bukti yang dipaparkan oleh The Third Force kian tular di media sosial, whatsapp dan wechat.

Rujukan:
http://pakdin.my/bukti-bahawa-wang-dimasukkan-ke-akaun-najib-oleh-raja-saud-abdulaziz-majid-sebagai-derma/

http://pakdin.my/tag/zeti/

http://pakdin.my/tag/dana-politik

http://pakdin.my/tag/src-international/

 

Gabenor Bank Negara, Tan Sri Zeti mencadangkan wang dimasukkan kedalam akaun peribadi Najib Razak Gabenor Bank Negara, Tan Sri Zeti mencadangkan wang dimasukkan kedalam akaun peribadi Najib Razak Gabenor Bank Negara, Tan Sri Zeti mencadangkan wang dimasukkan kedalam akaun peribadi Najib Razak Gabenor Bank Negara, Tan Sri Zeti mencadangkan wang dimasukkan kedalam akaun peribadi Najib Razak

138 Replies to “Derma King Saud: Gabenor Bank Negara, Tan Sri Zeti mencadangkan wang dimasukkan kedalam akaun peribadi Najib Razak

  1. Allahswt menguji hamba-hambaNya lalu naik sebuah kerajaan yang jauh lebih zalim .. itulah tandanya rakyat Malaysia jenis kufur nikmat.

    la ni, takde sekor pencacai PH yg berani menyalak ibarat orang gila (demo bersilih ganti) menuntut harga minyak turun, mansuh TOL, mansuh PTPTN, kembalikan Subsidi

    zaman sekarang puak kafir dan pembawa ideologi songsang mengambil alih dengan membawa pelbagai tuntutan – lalu KERAjaan baharu menjawab “akan dikaji” dan bakal ditunaikan sebanyak mungkin daripada seluruh tuntutan.

    Allahu .. 😑

  2. SIKAP ORANG MELAYU!!!

    Sindrom Takpe Dikalangan Melayu..

    Dulu..
    Pedagang China datang ke Melaka..
    Takpe..mereka hanya datang nak berniaga..

    Lepas tu..
    Orang Cina dah makin ramai di Tanah Melayu..
    Takpe..mereka tak boleh buat apa2 di Tanah Melayu..ini tanah kita..

    Lepas tu..
    Orang Cina dah kuasai ekonomi kita..
    Takpe..kita juga tumpang senang..negara pun maju sebab adanya mereka..

    Lepas tu..
    Mereka nak kuasai politik negara kita pula..macam mana?
    Takpe..Mereka pun rakyat Malaysia..selagi mereka tak sentuh hak kita,agama dan Raja kita..kira ok lah..daripada pemimpin Melayu yang rasuah dan susahkan kita..

    Lepas tu..
    Eh..mereka dah kacau hak kita,agama & Raja kita..
    Takpe..kita kan rakyat Malaysia..sama rata..selagi kita tak hidup merempat kat tanahair sendiri.kira ok lah tu..

    Akan datang..
    Eh..mereka dah kuasai semua lah..habis semua dah takde..
    Takpe..kita pun dah tak lama kat dunia ni..biarlah anak cucu kita yang tanggung..

    Takpe..takpe..dan takpe..😥😥😥

  3. Kebenaran telah terserlah, sapa2 rakan FB yg buat fitnah 2.6 billion tu , pegi la minta maaf kat DS Najib tu, nnti jenuh nak cari Najib kat padang masyhar tu nnti … tu la percaya sangat dgn pemimpin yg suka buat fitnah … SEMUA RAKAN FB , INI LAH FAKTA MCM YG KORANG KATA ADA FAKTA. patut la ISU 2.6 billion semua dah senyap .. klu tak, ada rakan yg sampai pening kepala pasal 2.6 billion ni, nasib tak sakit jantung kan.