Gabenor Bank Negara, Tan Sri Zeti mencadangkan wang dimasukkan kedalam akaun peribadi Najib Razak

Derma King Saud: Gabenor Bank Negara, Tan Sri Zeti mencadangkan wang dimasukkan kedalam akaun peribadi Najib Razak

Kongsi:

Berdasarkan maklumat yg di catit dalam “kertas siasatan terhadap Najib Razak” sepertimana diterbitkan dalam blog The Third Force, adalah di maklumkan bahawa Tan Sri Zeti Akhtar Aziz selaku Gabenor BNM pada waktu itu telah terlibat secara langsung semasa transaksi membawa masuk wang derma dari Arab Saudi dilakukan.

Menurut kertas siasatan tersebut, Zeti telahpun diberitahu oleh Dato’ Seri Najib Tun Razak tentang “gift” berbentuk derma yang bakal diterimanya dari Putera Saudi. Bukti yang dipaparkan blog The Third Force jelas menunjukkan bahawa Zeti-lah yang mencadangkan agar wang tersebut dimasukkan kedalam akaun Dato’ Sri Najib.

Berdasarkan perkembangan Ini, sudah tentu Zeti selaku Gabenor Bank Negara ketika itu tahu identiti penderma.

Persoalannya

1. Kenapa TS Zeti tidak membuat kenyataan kepada SPRM berkaitan identiti penderma.

2. Kenapa TS Zeti tidak membantu SPRM mendapatkan rekod transaksi dari AMBANK.

3. Kenapa TS Zeti hanya berdiam diri, seolah-olah beliau tidak tahu menahu perihal perkara tersebut.

TSZ harus menjelaskan bahawa transaksi tersebut tidak boleh disabitkan sebagai “money laundering” kerana ianya mengikuti prodesur kemasukan wang asing.

Sudah menjadi tanggungjawab TSZ menjawab soalan-soalan ini memandangkan bukti-bukti yang dipaparkan oleh The Third Force kian tular di media sosial, whatsapp dan wechat.

Rujukan:
http://pakdin.my/bukti-bahawa-wang-dimasukkan-ke-akaun-najib-oleh-raja-saud-abdulaziz-majid-sebagai-derma/

http://pakdin.my/tag/zeti/

http://pakdin.my/tag/dana-politik

http://pakdin.my/tag/src-international/

 

Gabenor Bank Negara, Tan Sri Zeti mencadangkan wang dimasukkan kedalam akaun peribadi Najib Razak Gabenor Bank Negara, Tan Sri Zeti mencadangkan wang dimasukkan kedalam akaun peribadi Najib Razak Gabenor Bank Negara, Tan Sri Zeti mencadangkan wang dimasukkan kedalam akaun peribadi Najib Razak Gabenor Bank Negara, Tan Sri Zeti mencadangkan wang dimasukkan kedalam akaun peribadi Najib Razak

Kongsi:

Terkini

Sering dibaca

Dari FB Najib Razak

138 Replies to “Derma King Saud: Gabenor Bank Negara, Tan Sri Zeti mencadangkan wang dimasukkan kedalam akaun peribadi Najib Razak

  1. Kebenaran telah terserlah, sapa2 rakan FB yg buat fitnah 2.6 billion tu , pegi la minta maaf kat DS Najib tu, nnti jenuh nak cari Najib kat padang masyhar tu nnti … tu la percaya sangat dgn pemimpin yg suka buat fitnah … SEMUA RAKAN FB , INI LAH FAKTA MCM YG KORANG KATA ADA FAKTA. patut la ISU 2.6 billion semua dah senyap .. klu tak, ada rakan yg sampai pening kepala pasal 2.6 billion ni, nasib tak sakit jantung kan.

  2. Brmacam2 dugaan dtk sri ..d ftnah d hina ….dtk sri tetap tabah ….moga dtk sri trus kn brjuang..prtahan kn maruah dtk dn kluarga dtk sri ….demi keadilan …dtk sri kena tgas …ape yg d prhati kn ..slama dtk sri sbar smkin mnjdi ftnah2 yg d lmpar kn kt dtk sri ….

  3. Wlau pun sya bukan ahli umno n bn …tp sya sntiasa mgkut prkmbggan dtk sri ….sepatut nye ahli2 umno bn mic mca dn rkan2 seprjuanggan prtahan kn tomahan2 yg ph lontar kn …ape yg sya prhatikan tktik ph …mereka arah kn ahli2 mreka mnyerang fb bn umno …trmsuk fb dtk sri ….ini lh snjata yg d guna pkai oleh ph ….smpai rkyat mudah trpgruh ftnah2 yg mreka reka2 kn …

  4. Jika ianya benar..pd yg memfitnah tu..pgi lah jumpa DSN..minta maaf..klu di fikitk logik akal..DSN ni klu dia tk ckup bijak dia tk jdi PM..tpi tkkn lah dia boleh jdi tk bijak dgn nk songlap duit msok dlam akaun pribadi sndri..kt situ pn kita boleh fikir…cuma krana trlalu pcya kn si zetti ni..tnpa ada prangsaka tk baik..dia ikut nasihat makcik tu..

  5. SIKAP ORANG MELAYU!!!

    Sindrom Takpe Dikalangan Melayu..

    Dulu..
    Pedagang China datang ke Melaka..
    Takpe..mereka hanya datang nak berniaga..

    Lepas tu..
    Orang Cina dah makin ramai di Tanah Melayu..
    Takpe..mereka tak boleh buat apa2 di Tanah Melayu..ini tanah kita..

    Lepas tu..
    Orang Cina dah kuasai ekonomi kita..
    Takpe..kita juga tumpang senang..negara pun maju sebab adanya mereka..

    Lepas tu..
    Mereka nak kuasai politik negara kita pula..macam mana?
    Takpe..Mereka pun rakyat Malaysia..selagi mereka tak sentuh hak kita,agama dan Raja kita..kira ok lah..daripada pemimpin Melayu yang rasuah dan susahkan kita..

    Lepas tu..
    Eh..mereka dah kacau hak kita,agama & Raja kita..
    Takpe..kita kan rakyat Malaysia..sama rata..selagi kita tak hidup merempat kat tanahair sendiri.kira ok lah tu..

    Akan datang..
    Eh..mereka dah kuasai semua lah..habis semua dah takde..
    Takpe..kita pun dah tak lama kat dunia ni..biarlah anak cucu kita yang tanggung..

    Takpe..takpe..dan takpe..???

  6. Bodoh hgpa suma…zeti d arahkan…pm sape…pasal hgpa suku sakat umno da byk mkn duit haram…kisah sang rosmah yang curi duit rakyat Malaysia di bantu oleh suaminya berlindung di sebalik tabir umno…hai org2 umno yg bengap, hgpa kalah pasai najib dok sebat duit…org2 umno, sape blh terang kt kami, 1MDB tu apa?

  7. Nk prtahan pati guna akal dn pikiran ….klau pihak lawan guna ftnah …blas lh ape yg ptut d balas ….contoh nye …pihak lawan kata malysia nk lingkup …kite guna lh akal nk kena pihal lawan blk …ok nk tanya …zaman mlysia jatuh dulu n zaman frex dulu zaman sape …keadaan thun 97/98 ape yg jd ketika itu ….

  8. Allahswt menguji hamba-hambaNya lalu naik sebuah kerajaan yang jauh lebih zalim .. itulah tandanya rakyat Malaysia jenis kufur nikmat.

    la ni, takde sekor pencacai PH yg berani menyalak ibarat orang gila (demo bersilih ganti) menuntut harga minyak turun, mansuh TOL, mansuh PTPTN, kembalikan Subsidi

    zaman sekarang puak kafir dan pembawa ideologi songsang mengambil alih dengan membawa pelbagai tuntutan – lalu KERAjaan baharu menjawab “akan dikaji” dan bakal ditunaikan sebanyak mungkin daripada seluruh tuntutan.

    Allahu .. ?

  9. Aku penyokong PH, tak menyalak tuntut manifesto..sebab.. Sial najib dan konco2 dan pengikut setia yg buta mcm kau dah jahanamkan ekonomi negara smpai kerajaan baru trkial2 nak settle trlalu bnyak TAIK yg yg ko org tinggalkan. Pedulik dgn manifesto..yg wajib BN mamposs…

  10. Hamzah Hamzah ko melayu buta ekonomi .. dulu puak ko yang salak berdemo silih ganti, menjulang buku manifesto Pakatan’ Dajjal.

    Allahswt Maha Adil. hari ini lidah’ puak ko terikat bila KERA-jaan ko sendiri berkhianat dengan segala manifesto yang ko julang sebagai kitab.

    lazat tak air kencing KERAjaan ? ?

  11. Sebenarnya DSN difitnah kerana beliau ingin membangunkan Islam. Contoh banyak peruntukan tak perlu saya disebutkan. 1MDB senjata tersirat golongan kufar-talibarut untuk manipulasi supaya Islam diketepikan dalam era zaman DSN. Saya dah hampir 13 tahun bekerja-menetap di selangor mondus-operandi ini supaya Islam dipinggirkan

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.